Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Νίκη χαρακτήρα της Ντόρτμουντ στη Φρανκφούρτη (Video)

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ μείωσε τη διαφορά από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου στους 6 βαθμούς, επικρατώντας μέσα στη Φρανκφούρτη της Άιντραχτ με ανατροπή στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Bundesliga.

 

Η Ντόρτμουντ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που της έδωσε η βαυαρική ομάδα μετά την προχθεσινή (7/1) της εντός έδρας ήττα από την Γκλάντμπαχ με 1-2 και πλησίασε στους 6 βαθμούς διατηρώντας ακέραιες τις ελπίδες της για τον φετινό τίτλο.

Για να το πετύχει αυτό όμως χρειάστηκε να κάνει μια μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο μέσα στο Deutcshe Bank Park, αφού η γηπεδούχος Άιντραχτ της έβαλε πολύ δύσκολα προηγούμενη στο πρώτο 45λεπτο με 2-0. Το σκορ άνοιξε στο 15′ ο Μπορέ με ωραία κεφαλιά μετά από φάουλ του Κόστιτς και ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του αλλά και τα προσωπικά του με κοντινό πλασέ μετά από αδυναμία της άμυνας της Ντόρτμουντ να απομακρύνει.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν στο δεύτερο μέρος και μείωσαν αρχικά στο 71′ με τον Τοργκάν Αζάρ ο οποίος πλάσαρε εύστοχα όταν βρέθηκε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Το παιχνίδι στα ίσα έφερε στο 87′ ο Μπέλινγχαμ με κεφαλιά και την ολική ανατροπή ολοκλήρωσε δύο λεπτά αργότερα ο Μαχμούντ Νταχούντ με ωραίο τεχνικό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Το τελικό 2-3 έδωσε τους 3 βαθμούς στους Βεστφαλούς που βλέπουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία την υπόθεση τίτλος, αφού μείωσαν στους 6 βαθμούς τη διαφορά από την Μπάγερν.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ: Τραπ, Τούτα, Χιντερέγκερ, Εντικά, Ρόντε (66′ Τζάκιτς), Χρούστιτς, Κόστιτς, Τσάντλερ, Κάμαντα (79′ Χασέμπε), Λίντστρομ (66′ Λάμερς), Μπόρε

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Μενιέ, Τσαν, Χιούμελς, Γκερέιρο, Νταχούντ, Μπραντ (65′ Αζάρ), Μπέλιγχαμ, Μάλεν, Ρόις, Χάαλαντ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ