Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Bundesliga: Άλωσε το «Alianz Arena» η Γκλάντμπαχ

Με τον καλύτερο τρόπο έκανε ποδαρικό στη νέα χρονιά η Γκλάντμπαχ που επικράτησε της πρωτοπόρου Μπάγερν Μονάχου μέσα στο «Alianz Arena» με σκορ 1-2 στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 18ης αγωνιστικής της Bundesliga.

 

Οι Βαυαροί γνώρισαν για δεύτερη φορά φέτος την ήττα από την ομάδα του Άντι Χιούτερ, μετά τη συντριβή με 5-0 για το κύπελλο στις 27 Οκτωβρίου. Αυτή τη φορά το στραβοπάτημα έγινε εντός έδρας και μάλιστα με ανατροπή και σε διάστημα μόλις τεσσάρων λεπτών.

Η Μπάγερν ήταν γνωστό ότι θα παρατασσόταν αποδεκατισμένη καθώς πολλοί παίκτες της (συνολικά 13) απουσίαζαν λόγω κορωνοϊού και Κόπα Άφρικα. Αυτό όμως δεν επηρέασε τόσο την καλοκουρδισμένη μηχανή του Γιούλιαν Νάγκελσμαν που και πάλι είχε την υπεροχή σε όλο το διάστημα του αγώνα αλλά δεν είχε τη συνηθισμένη ευστοχία. Να σημειωθεί ότι ο αγώνας έγινε στις παραδοσιακές για την εποχή καιρικές συνθήκες στη Γερμανία, με τη θερμοκρασία κοντά στους 0 βαθμούς και υπό αραιή στην αρχή και αρκετά έντονη στη συνέχεια χιονόπτωση.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν πρώτοι στο γκολ στο 18′ με σκόρερ ποιον άλλον, τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος με πολύ ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έγραψε το 1-0. Η Γκλάντμπαχ έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 26′ μετά από σέντρα στα καρέ της Μπάγερν, αδυναμία των Βαυαρών να απομακρύνουν την μπάλα και εύστοχο τελικά πλασέ του Νοϊχάουζ για να γίνει το 1-1. Το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους και την ολική ανατροπή πέτυχε 4 λεπτά αργότερα ο Λάινερ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Γκίντερ. Τεράστια διπλή χαμένη ευκαιρία για την Μπάγερν στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Λεβαντόφσκι αρχικά σημάδεψε το αντίπαλο δοκάρι και στη συνέχεια οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων απομάκρυναν την μπάλα πάνω στη γραμμή στο σουτ του Μίλερ, με την Γκλάντμπαχ να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 1-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό ήταν το ίδιο, με τους παίκτες του Φλικ να ανεβάζουν κι άλλο στροφές, να φτάνουν στην αντίπαλη περιοχή αλλά να μην μπορούν να νικήσουν τον Ζόμερ. Κλασικότερη περίπτωση στην οποία δεν μπόρεσε η Μπάγερν να κάνει το 2-2 ήταν αυτή στο 68′ με πρωταγωνιστή και πάλι τον Λεβαντόφσκι αλλά ο Πολωνός επιθετικός σημάδεψε για δεύτερη φορά το δοκάρι του Ελβετού τερματοφύλακα. Η επιθετικότητα των γηπεδούχων συνεχίστηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή αλλά το 1-2 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν τη μεγάλη νίκη και τη Μπάγερν να γνωρίζει την ήττα μετά από 5 συνεχόμενες νίκες. Έτσι η Ντόρτμουντ που αγωνίζεται απόψε στη Φρανκφούρτη με την Άιντραχτ έχει την ευκαιρία να πλησιάσει την πρωτοπόρο που αυτή τη στιγμή βρίσκεται 9 βαθμούς μπροστά.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ούλριχ, Παβάρ, Κίμιχ, Ζιλέ, Τίλιμαν (75′ Σρομπενχάουζερ), Μουζιάλα, Ρόκα (75′ Βάνερ), Γκνάμπρι, Ζάμπιτσερ, Λεβαντόβσκι, Μίλερ.

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Ζόμερ, Γκίντερ, Ελβέντι, Γιάντσκε (67′ Μπέγερ), Λάινερ (79′ Χέρμαν), Κράμερ (79′ Μπένες), Νόιχαουζ (67′ Πλεά), Κονέ, Νετζ, Εμπολό, Στιντλ (90′ Τουράμ).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ