Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Προσεύχονται για ήττα της Ελλάδας

Στο κλειστό γήπεδο Hasan Dagi Spor Salonu χωρητικότητας 2.500 θεατών που βρίσκεται στην πόλη της Καππαδοκίας και περίπου 250 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα της Τουρκίας, η Εθνική Ανδρών στο Χάντμπολ θα φιλοξενηθεί από την γειτονική χώρα το μεσημέρι της Κυριακής (16/1) και ώρα 13:00 .

Η αναμέτρηση μεταξύ των δύο χωρών είναι η τελευταία για τον 1ο όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (2023) και θα κρίνει ποια ομάδα πέραν της Ελλάδας θα προκριθεί στην επόμενη φάση. Η γαλανόλευκη αποστολή έχει πέντε συνεχόμενες νίκες εν αντιθέσει με τους γείτονες που προέρχονται από δύο ήττες απέναντι σε Κόσοβο και Βέλγιο. Έτσι η Τουρκία θα πρέπει να νικήσει πάση θυσία για να προκριθεί στην επόμενη φάση καθώς σε διαφορετική περίπτωση το Βέλγιο θα πάρει το δεύτερο εισιτήριο της πρόκρισης .

Η Βαθμολογία του 1ου ομίλου:

  1. Ελλάδα : 10 βαθμούς
  2. Βέλγιο : 5 βαθμούς
  3. Τουρκία: 4 βαθμούς
  4. Κόσοβο: 3 βαθμούς

Ιστορικά η Ελλάδα δεν έχει την καλύτερη παράδοση σε παιχνίδια με τους γείτονες καθώς σε εννέα αναμετρήσεις η γαλανόλευκη έχει μόλις τρεις νίκες εν αντιθέσει με τους Τούρκους που έχουν έξι. Επιπλέον η Εθνική Ελλάδος έχει ηττηθεί στις δύο τελευταίες επισκέψεις στην Τουρκία με την τελευταία εκτός έδρας νίκη να ήταν στις 10/1/2008 στο πλαίσιο των Προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (2009) .

Kλειστό γήπεδο Hasan Dagi Spor Salonu χωρητικότητας 2.500 θεατών

Αναφορικά με την αναμέτρηση παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου από τους γηπεδούχους όπου παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Χάντμπολ, ο προπονητής και δύο παίχτες. Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος,Uğur Kılıç και δήλωσε : «Όλοι είναι έτοιμοι για το ματς που θα διεξαχθεί . Θα κάνουμε την Ελλάδα να υποστεί την πρώτη της ήττα.»

Έπειτα μίλησε ο προπονητής της Εθνικής Τουρκίας, Οkan Ηulusi Ηalay τονίζοντας πως : «Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε το ματς . Δεν σκεφτόμαστε παρά τη νίκη στον αγώνα. Το πιστεύουμε ως ομάδα. Όλοι γύρω μας πιστεύουν ολόψυχα σε εμάς, μας εμπιστεύονται. Πιστεύω ότι θα πάρουμε τους δύο βαθμούς .»

Από πλευράς παιχτών ο 34χρονος Alp Eren Pektaş που αγωνίζεται σε συλλογικό επίπεδο με την Τουρκική ,Σπορ Τότο είπε : « Υπάρχει απίστευτο κοινό στο Aksaray. Πιστεύω ότι θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα εάν το κοινό μας δείξει την υποστήριξή του στο Aksaray, όπως στους προηγούμενους αγώνες. »

Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί μέσω το EHF TV με προϋπόθεση να έχει γίνει εγγραφή.

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ