Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κόλλησαν στο μηδέν… Απόλλων Σμύρνης και Άρης

Ο Άρης ταξίδεψε στη Ριζούπολη για τον αγώνα κόντρα στον Απόλλων Σμύρνης, με σκοπό να πάρει τους 3 βαθμούς και να μείνει στο κυνήγι για ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο της επόμενης χρονιάς. Αντ’ αυτού, ο Άρης για ένα ακόμη παιχνίδι δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις φάσεις που θα ήθελε ο Άκης Μάντζιος και έτσι Άρης και Απόλλων έμειναν στο μηδέν.


 

Ένα κακό πρώτο ημίχρονο και για τις δύο ομάδες με λιγοστές φάσεις και ένας Άρης χωρίς ουσία στο παιχνίδι του. Ο Απόλλων αρκέστηκε στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου στα αμυντικά του καθήκοντα, κλείνοντας τους χώρους στους φιλοξενούμενους. Από το 35′ και μετά ο Άρης προσπάθησε να ανεβάσει το ρυθμό του και να απειλήσει τον Απόλλων, χωρίς όμως να βγάζει κάποια ουσιαστική τελική προς την εστία του Bέρχουλστ.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε καλύτερο ρυθμό με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βγουν μπροστά και να δημιουργήσουν ευκαιρίες πετυχαίνοντας κάποιο τέρμα. Ένα ακυρωθέν γκολ για τον Απόλλων στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με τον Ιωαννίδη να είναι σε θέση οφσάιντ, ενώ στη συνέχεια οι προσπάθειες των Μαντσίνι και Ματίγια για τους φιλοξενούμενους δε βρήκαν στόχο. Στο 55′ ο Απόλλων απείλησε με τον Μπαξεβανίδη όταν βγήκε σε τετ α τετ απέναντι από τον Κουέστα, αλλά ο Ισπανός έδειωξε την μπάλα. Στη συνέχεια ο Άκης Μάντζιος ανακάτεψε την τράπουλά του βάζοντας στο παιχνίδι τον Τζέγκο και τον Εντιαγέ φρεσκάροντας έτσι τη μεσοεπιθετική του γραμμή, ενώ λίγο αργότερα πέρασε στο παιχνίδι και τον επιθετικό Λόπεζ, ζητώντας έτσι το γκολ. Οι “κιτρινόμαυροι” πίεσαν, πάτησαν περιοχή αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν το γκολ στις ευκαιρίες των Μπερτόγλιο και Μπρούνο Γκάμα. Δύο ευκαιρίες μία για κάθε ομάδα στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού με τον Σίγκνιεβιτς να μην πιάνει καλά το σουτ, ενώ και η κεφαλιά του Μπράμπετς στο φινάλε απομακρύνθηκε από τον Bέρχουλστ.

Έτσι για ένα ακόμη παιχνίδι ο Άρης εκτός από το ότι κόλλησε στο μηδέν, δεν κατάφερε να παρουσιαστεί τόσο σοβαρός ώστε να πάρει τους 3 βαθμούς “φωνάζοντας ” ίσως οτι η ομάδα θέλει ενίσχηση. 

 

Διαιτητές: Καραντώνης (Κωσταράς, Παπαδάκης, 4ος Κουμπαράκης, VAR: Ζαμπάλας, Φωτόπουλος)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μάρκο Γκρότε): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Μπαξεβανίδης, Ρόγκνε, Άλβες, Κάστρο, Παμλίδης (77’ Λα Πάρα), Σλίβκα, Ιωαννίδης (68’ Σίγκνιεβιτς), Γιαννιώτας (46’ Μαρτίνες), Παπαγεωργίου (85’ Φατιόν).

AΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα (64’ Τζέγκο), Ματίγια (64’ Ντιαγέ), Μπερτόγλιο (85’ Χαΐροβιτς), Γκαρσία (70’ Λόπεθ), Γκάμα, Μαντσίνι.

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ