Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Δεύτερη σερί ήττα στο ΟΑΚΑ για την ΑΕΚ, 1-2 με τον Παναιτωλικό

Ακόμη μια εντός έδρας ήττα για την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, μιας και η “Ένωση” έχασε ξανά με σκορ 1-2, αλλά αυτή την φορά κόντρα στον Παναιτωλικό για την 18η αγωνιστική της Super League 1.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με σύστημα 4-2-3-1, χωρίς να δημιουργήσουν όμως ιδιαίτερα καλές στιγμές στο πρώτο μέρος, πλην του γκολ του Ανσαριφάρντ στο 45′. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ δέχτηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα δύο γκολ από Καρέλη και Μεντόσα, φτάνοντας στην δεύτερη εντός έδρας σερί ήττα.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Στην αρχή του αγώνα ο Παναιτωλικός προσπάθησε να βγει μπροστά, χωρίς να απειλήσει την εστία του Τσιντώτα. Στο 4′ ο Μάνταλος μπήκε κατά μέτωπο, σούταρε, αλλά ο Κορνέλιους τον μπλόκαρε εξαιρετικά. Ο Μπαρμπόσα ήταν εκείνος που θέλησε να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του στο 12′ και το 14′, με την άμυνα της “Ένωσης” να μην απειλείται.

Στο 18′ ο Άμραμπατ στάθηκε όρθιος απέναντι στον Χουχούμη, μπήκε στην περιοχή και κέρδισε το κόρνερ για την ΑΕΚ με ένα δυνατό σουτ, που εν τέλει δεν αξιοποιήθηκε. Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη, συνέχισε να πιέζει με τον Ανσαριφάρντ να κερδίζει ακόμα ένα κόρνερ. Η κεφαλιά όμως του Βράνιες στο 22′ ήταν άστοχη.

Επομένη καλή στιγμή για την ομάδα του Γιαννίκη με μια εντυπωσιακή ενέργεια Μάνταλου που πέρασε τους αντιπάλους του, αλλά το σουτ ήταν άστοχο στο 25′. Στο 30′ οι “κιτρινόμαυροι” κατάφεραν να μείνουν για αρκετή ώρα στην εστία του Μελίσσα κερδίζοντας τρία κόρνερ, χωρίς όμως να γίνει το 1-0.

Η πιο σημαντική στιγμή του ματς ήρθε στο 36′ με τους Μάνταλο και Ανσαριφάρντ να συνεργάζονται, αλλά το σουτ του Ιρανού απέκρουσε ο Μελίσσας εντυπωσιακά. Στο 40′ είχαμε και την πρώτη τελική του Παναιτωλικού με το σουτ του Μπαρμπόσα να μπλοκάρεται εύκολα από τον Τσιντώτα. Λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους, ο Μάνταλος έβγαλε στον Ανσαριφάρντ, εκείνος πάτησε περιοχή, έμεινε όρθιος και έκανε το 1-0 για την ΑΕΚ στο 45′.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε εντυπωσιακά για την “Ένωση” με το απευθείας φάουλ του Τζαβέλλα να σταματά στο δοκάρι στο 48′. Ένα λεπτό αργότερα ο Γκαρσία είδε το σουτ του να αποκρούεται από τον Μελίσσα. Μετά από ένα “καυτό” 5λεπτο ο ρυθμός στο ματς έπεσε και πάλι.

Επικίνδυνο το γύρισμα του Μπαρμπόσα στο 65′, με τον Τσιντώτα να χάνει την μπάλα από τα χέρια του και την άμυνα να διώχνει. Η είσοδος πιο “φρέσκων” ποδοσφαιριστών, ανέβασε την ταχύτητα του παιχνιδιού, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω.

Στο 77′ ο Τσούμπερ βγήκε μπροστά μετά από κλέψιμο στον Φλόρες, σούταρε διαγώνια, αλλά απέκρουσε ο Μελίσσας σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ο Καρέλης βγήκε στην αντεπίθεση και εκμεταλλευόμενος το κενό στην άμυνα της ΑΕΚ έκανε το 1-1. Λίγα λεπτά αργότερα ο Μεντόσα κράτησε την μπάλα και με ένα εντυπωσιακό μακρινό σουτ έκανε το 1-2 για την ομάδα, που σημείωσε μια σπουδαία ανατροπή στο ΟΑΚΑ.

Ενδεκάδες

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Σβάρνας (81′ Ρότα), Μοχαμάντι, Βράνιες, Τζαβέλλας, Σιμόες (87′ Κοσίδης), Λε Ταλέκ (81′ Σάκχοφ), Μάνταλος, Γκαρσία (65′ Τσούμπερ), Άμραμπατ (88′ Γέβτιτς), Ανσαριφάρντ

Στον πάγκο οι: Χατζηεμμανουήλ, Ρότα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σάκχοφ, Γέβτιτς, Τσούμπερ, Τάνκοβιτς και Κοσίδης

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Χουχούμης, Κορνέλιους, Βργκοτς, Λούι, Φλόρες, Αντούνες (64′ Μάρτενσον), Μεντόσα (85′ Τσιγγάρας), Ντουάρτε (86′ Μαλίς), Μπαρμπόσα (69′ Μόρσεϊ), Βέργος (69′ Καρέλης)

Στον πάγκο οι: Ανέστης, Καρέλης, Μάρτενσον, Μπελεβώνης, Μόρσεϊ, Μαλής, Τσιγγάρας, Μπακαδήμας, Αποστολάκης

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Γκάμαρης, βοηθοί οι  Μεϊντάνα και Τριανταφύλλου. Τέταρτος ο Γκορτσίλας. Στο VAR ο Παπαδόπουλος με AVAR τον Πάτρα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ