Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Δύσκολο έργο για ΠΑΟΚ

O Δικέφαλος του Βορρά ταξίδεψε στην Πορτογαλία για τον επαναληπτικό ευρωπαϊκό αγώνα απέναντι στην Μπαστάρντο  από την οποία ηττήθηκε στη Θεσσαλονίκη με 1-3 σετ και θα αναμετρηθούν την Τετάρτη (19-1) και ώρα 23:30.

Οι Πορτογάλοι έχουν σαφές πλεονέκτημα για να προκριθούν στην προημιτελική φάση του Challenge Cup καθώς πέρα από την καλή αγωνιστική εικόνα και την νίκη που πήραν στην Ελλάδα προέρχονται από εκπληκτική παρουσία στο ντέρμπι απέναντι στην Μπενφίκα που τους ανέβασε στην 1η θέση του πρωταθλήματος. Η Μπαστάρντο κέρδισε εντός έδρας με  3-0 σετ υποχρεώνοντας την Μπενφίκα στην πρώτη της ήττα έπειτα από 17 συνεχόμενες νίκες .

Ίδιο αποτέλεσμα πέτυχε και ο ΠΑΟΚ καθώς επικράτησε εντός έδρας με 3-0 σετ επί της Κηφισιάς για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος και βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό .

Στον ΠΑΟΚ επικρατεί αισιοδοξία για την πρόκριση η οποία για να επιτευχθεί θα πρέπει η ελληνική ομάδα να νικήσει με 3-0 ή 3-1 σετ ώστε να παίξει την πρόκριση στο χρυσό σετ των 15 πόντων το οποίο θα πρέπει να πάρει. Σε περίπτωση που η Πορτογαλική ομάδα κατακτήσει δύο σετ πριν το χρυσό σετ αυτομάτως ο ΠΑΟΚ έχει αποκλειστεί .

H ομάδα που θα προκριθεί στην προημιτελική φάση θα αντιμετωπίσει μία εκ των Λιουμπλιάνα από την Σλοβενία ή την Στεάουα Βουκορεστίου από την Ρουμανία. Στο μεταξύ τους παιχνίδι οι Σλοβάκοι που έχουν κατακτήσει και ευρωπαϊκό τίτλο (Cev Cup) το 2007 νίκησαν με 3-1 σετ .

Διαιτητές : Antonio Fernando CORREA BENITEZ (Ισπανός) &  Mirco TILL ( Γερμανός)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ