Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κύπελλο Ελλάδος: Με την ψυχολογία υπέρ του ο ΠΑΟΚ

Για τον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος ο ΠΑΟΚ υποδέχεται απόψε στις 19:00 στο γήπεδο της Τούμπας την ΑΕΚ (Cosmote Sport 1 HD) με στόχο να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς του ΟΑΚΑ την επόμενη εβδομάδα.

 

Οι «ασπρόμαυροι» έχοντας 7 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις θέλουν να συνεχίσουν αυτό το σερί εκμεταλλευόμενοι και το ψυχολογικό αβαντάζ έναντι της ΑΕΚ. H αθηναϊκή ομάδα μετά τις δύο απανωτές εντός έδρας ήττες από ΟΦΗ και Παναιτωλικό θα επιχειρήσει να βγάλει αντίδραση με έναν αντίπαλο που σαφώς της έχει πάρει τον αέρα τα τελευταία χρόνια.

Οι Θεσσαλονικείς ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για το σημαντικό αυτό παιχνίδι με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να μην υπολογίζει στους τραυματίες Ολιβέιρα και Ελ Καντουρί οι οποίοι προπονούνται με ατομικό πρόγραμμα αλλά και στον Αντόνιο Τσόλακ που αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη μέση του. Αποστολή δεν ανακοινώθηκε για τρίτο διαδοχικό αγώνα οπότε όλοι οι υπόλοιποι είναι στη διάθεση του Ρουμάνου τεχνικού για να αποφασίσει σε ποιους θα στηριχθεί για να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

Η «Ένωση» από την άλλη πέρα από τα άσχημα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα έχει να αντιμετωπίσει και τις πολλές απουσίες βασικών της στελεχών. Στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας δε θα βρεθούν οι Άμραμπατ, Σάκχοφ, Αραούχο, Λάτσι και Γαλανόπουλος λόγω τραυματισμών, ενώ εκτός αποστολής έμειναν και οι Βράνιες, Τάνκοβιτς και  Στάνκοβιτς. Να σημειωθεί ότι κάποιοι από τους παραπάνω ποδοσφαιριστές έχουν διαγνωσθεί με κορωνοϊό χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό ποιοι από αυτούς είναι.

Έτσι ο Αργύρης Γιαννίκης επέλεξε να πάρει μαζί του στη Θεσσαλονίκη τους εξής 21 παίκτες: Τσιντώτας, Χατζηεμμανουήλ, Θεοχάρης, Μοχαμάντι, Σβάρνας, Ρότα, Μισελέν, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Μιτάι, Σιμάνσκι, Λε Ταλέκ, Σιμόες, Μάνταλος, Γέβτιτς, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Τσούμπερ, Κοσίδης, Γιούσης. 

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία φιλάθλων μετά την απόφαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να μην κάνει χρήση του δικαιώματος που της δίνει η σχετική απόφαση της Κυβέρνησης να επιτρέψει την είσοδο στις κερκίδες του γηπέδου σε 1000 άτομα.

Διαιτητής του προημιτελικού ΠΑΟΚ-ΑΕΚ θα είναι ο Ούγγρος Ίστβαν Βαντ ο οποίος αντικατέστησε τον Σουηδό Αντρέας Έκμπεργκ που είχε ορισθεί αρχικά αλλά στη συνέχεια βρέθηκε θετικός σε έλεγχο covid-19.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ