Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Λευκή ισοπαλία ανάμεσα σε δύο ντεφορμέ «Δικεφάλους»

Ισόπαλος χωρίς τέρματα έληξε ο πρώτος αγώνας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην Τούμπα για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, με την ΑΕΚ να κερδίζει τις εντυπώσεις και να παίρνει το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο ΟΑΚΑ.

 

Την ευκαιρία να προκριθεί απέναντι στον ΠΑΟΚ μετά από διαδοχικές αποτυχημένες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια στο θεσμό του Κυπέλλου θα έχει η ΑΕΚ σε επτά ημέρες στην Αθήνα μετά τη λευκή ισοπαλία που απέσπασε στο γήπεδο της Τούμπας.

Με διάθεση να παίξουν ανοιχτό παιχνίδι και όχι να κλειστούν πίσω μπήκαν οι δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να απειλούν πρώτοι με μακρινά σουτ των Κούρτιτς στο 6’ και Ζίβκοβιτς στο 13’. Ο Γέφτιτς στην καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους στο 34’ απέτυχε να κερδίσει τον Πασχαλάκη από το ύψος του πέναλτι μετά από κλέψιμο των παικτών της ΑΕΚ. Το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου μάλλον αδικούσε την εικόνα του αγώνα καθώς ο ρυθμός του ήταν γρήγορος με την μπάλα να πηγαίνει συνεχώς πάνω-κάτω.

Η επανάληψη ξεκίνησε πάλι με μακρινό σουτ από πλευράς ΠΑΟΚ και Λύρατζη με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ. Ο Τζούμπερ στο 56’ πέτυχε γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο ίδιος παίκτης στο 62’ νικήθηκε από τον Πασχαλάκη σε μοναδικό τετ α τετ με τον διεθνή Έλληνα τερματοφύλακα να μπλοκάρει σταθερά. Σέντρα σουτ του Λύρατζη στο 76’ βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα, ενώ ο Σφιντέρσκι στο 81′ με κεφαλιά είδε την μπάλα να περνά λίγο πάνω από την εστία της ΑΕΚ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα με το τελικό 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων που θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους την σε μια βδομάδα στο ΟΑΚΑ.

Αρνητικός ο «Δικέφαλος του Βορρά» που παρουσιάστηκε αρκετά νωχελικός, χωρίς ένταση και φαντασία στο παιχνίδι του και έχοντας ως φωτεινή εξαίρεση τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη που με τις σωτήριες επεμβάσεις του κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι της πρόκρισης. Αντίθετα ο έταιρος «Δικέφαλος», εκείνος του Νότου, εμφανίστηκε στο χορτάρι του γηπέδου της Τούμπας με σαφές σχέδιο να χτυπήσει τόσο στην κόντρα όσο και σε οργανωμένες επιθέσεις. Η «Ένωση» στο φινάλε του ματς είναι αυτή που μπορεί να θεωρηθεί αδικημένη από το αποτέλεσμα αφού παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες της είχε τις καλύτερες ευκαιρίες για να φύγει με τη νίκη, αλλά έδειξε και αυτή να διανύει περίοδο κακής φόρμας.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ (71΄Βιεϊρίνια), Κούρτιτς, Σβαμπ, Ντόουγκλας (77′ Μιτρίτσα), Ζαμπά (71′ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Άκπομ (77′ Σφιντέρσκι).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες ()92′ Σβάρνας, Σιμάνσκι, Γέβτιτς (80′ Λε Ταλέκ), Γκαρσία, Τσούμπερ, Ανσαριφάρντ (87′ Χατζησαφί).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ