Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

“Λύγισε” από την Θέτιδα και την κούραση η ΑΕΚ (1-3)

Μετά την νίκη-πρόκριση απέναντι στον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο, η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα απέναντι στην Θέτιδα Βούλας (1-3) για την 18η αγωνιστική της Volley League Γυναικών και έβαλε δύσκολα για την παραμονή της στην τετράδα.

Η ΑΕΚ του Κώστα Αρσενιάδη υποδέχτηκε στο Κλειστό Νέας Φιλαδέλφειας “Απ. Κοντός”, την Θέτιδα Βούλας, λίγες ημέρες μετά την πρόκριση στο Κύπελλο με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Η “Ένωση” ενώ ξεκίνησε πολύ καλά στην αναμέτρηση κατακτώντας το πρώτο σετ, δεν κατάφερε να φύγει με την νίκη, αφού έχασε τα υπόλοιπα τρία, παρά την υπερπροσπάθεια που έκαναν οι “κιτρινόμαυρες” αθλήτριες.

Έτσι η ΑΕΚ έχασε έδαφος στο κυνήγι που κάνει για την 4αδα του βαθμολογικού πίνακα, δίνοντας την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να την ξεπεράσει.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η ΑΕΚ ξεκίνησε εντυπωσιακά στην αναμέτρηση, παίρνοντας προβάδισμα τριών πόντων στα πρώτα λεπτά. Οι φιλοξενούμενες στην συνέχεια του σετ απάντησαν και κατάφεραν να φέρουν το ματς στον πόντο (11-10), αλλά η “Ένωση” βρήκε ξανά τα πατήματα της. Έτσι φτάσαμε στο 19-14 που αυτόματα έκανε πολύ δύσκολο το έργο της Θέτιδας. Τα “κιτρινόμαυρα” κορίτσια δεν άφησαν πολλά περιθώρια και πήραν το σετ με το σκορ στο 25-16.

Τα πρώτα λεπτά του δεύτερου σετ ήταν εντελώς διαφορετικά σε σχέση με το πρώτο. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι και οι φιλοξενούμενες κατάφεραν να πάρουν για πρώτη φορά στο ματς το προβάδισμα (7-8). Αυτό οδήγησε στην αντίδραση των “κιτρινόμαυρων” κοριτσιών, που έφεραν το παιχνίδι στο 10-8 και στην συνέχεια στο 16-13.

Παρόλα αυτά η Θέτιδα άσκησε την δική της πίεση στην ΑΕΚ, επιστρέφοντας και πάλι στην διεκδίκηση του σετ και πραγματοποιώντας μια μεγάλη ανατροπή έκανε το 20-22. Το σετ φάνηκε πως θα είχε πολύ δρόμο μπροστά του και έτσι έγινε. Εν τέλει η Θέτιδα το κατέκτησε με το σκορ στο 28-30, κάνοντας ταυτόχρονα το 1-1.

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με την ΑΕΚ να αποκτά προβάδισμα ενός πόντου (3-2), το οποίο λίγο αργότερα έγινε 6-2. Οι φιλοξενούμενες με ένα δικό τους σερί ισορρόπησαν και πάλι κάνοντας το 7-7, ενώ στη συνέχεια έφεραν ξανά “τούμπα” το σετ με το σκορ στο 13-15. Παρά το γεγονός πως η Θέτιδα έφτασε την διαφορά στους 6 πόντους (18-24), η ΑΕΚ μείωσε στους 3 (21-24), αλλά δεν ήταν αρκετό και η ομάδα της Βούλας κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο σετ της με σκορ 21-25.

Το κακό τελείωμα του τρίτου σετ συνεχίστηκε και στην αρχή του τέταρτου. Η Θέτιδα με μεγάλη αυτοπεποίθηση πήρε προβάδισμα πέντε πόντων (0-5). Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον ίδιο τρόπο στο υπόλοιπο του τέταρτου σετ, με τις φιλοξενούμενες να είναι σταθερά μπροστά και να διευρύνουν συνεχώς την διαφορά από τις αντίπαλες τους (10-19). Τελικά όπως ήταν αναμενόμενο σύμφωνα με την εξέλιξη του σετ, η Θέτιδα επικράτησε με σκορ 18-25, φεύγοντας ταυτόχρονα με το “διπλό” από την Νέα Φιλαδέλφεια.

Τα σετ: 25-16, 28-30, 21-25, 18-25

Τα στατιστικά της αναμέτρησης μπορείτε να τα δείτε στην επίσημη σελίδα της Volley League ΕΔΩ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ