Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Αλαλούμ στη Volley League!

Τραγελαφικές καταστάσεις που δημιουργούν εύλογα ερωτήματα και απορίες στο χώρο του ελληνικού βόλεϊ, καθώς η Volley League άλλαξε την ημέρα διεξαγωγής του ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός από το ερχόμενο Σάββατο (29/1) που ήταν αρχικά προγραμματισμένο, για δύο μέρες αργότερα (31/1).

 

Έντονο προβληματισμό στην κοινή γνώμη αλλά και αρνητικές αντιδράσεις στο στρατόπεδο των «ασπρόμαυρων» έχει προκαλέσει αν μη τι άλλο η απόφαση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος βόλεϊ των ανδρών να μεταθέσει κατά δύο μέρες την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό για την 11η αγωνιστική που ακολουθεί.

Η Volley League επικαλέστηκε ότι για αυτή την εξέλιξη προηγήθηκε συζήτηση και τελική συμφωνία με την κρατική τηλεόραση που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της μετάδοσης των αγώνων της φετινής σεζόν. Κάτι το οποίο διαψεύδουν οι άνθρωποι της ΕΡΤ οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν τέθηκε καν τέτοιο αίτημα από πλευράς της λίγκας. Το σίγουρο είναι ότι το ΤΑΠ ΠΑΟΚ ενημερώθηκε για την εν λόγω αλλαγή κατά την παραμονή της ομάδας στις Αζόρες της Πορτογαλίας για το δύσκολο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Μπαστάρντο την περασμένη εβδομάδα και όχι εγγράφως όπως είθισται και όπως θα έπρεπε.

Πέραν του τρόπου όμως που κοινοποιήθηκε στον άμεσα εμπλεκόμενο ΠΑΟΚ η απόφαση αυτή της Volley League, τίθεται και το ερώτημα για ποιο λόγο τελικά να μεταφερθεί μέρα Δευτέρα ο συγκεκριμένος αγώνας, τη στιγμή που η σημαντικότερη αναμέτρηση κάθε αγωνιστικής πραγματοποιείται Παρασκευή στις 19:15 για λόγους τηλεοπτικής μετάδοσης από την ΕΡΤ.

Ένα τελευταίο αλλά όχι εντελώς ασήμαντο είναι και ένα άλλο ζήτημα για το οποίο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης θεωρούν, και όχι άδικα, ότι τίθεται θέμα αξιοπιστίας του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα η χρονική αυτή συγκυρία θεωρητικά φαίνεται να ευνοεί τους Πειραιώτες, αφού αναμένεται το νέο τους μεταγραφικό απόκτημα, Ρενέ Τέπαν, με τον 28χρονο Εσθονό διαγώνιο να είναι ο αντικαταστάτης του Έγκλεσκαλνς. Με τη μετάθεση του αγώνα ο νέος «ερυθρόλευκος» παίκτης θα έχει την ευκαιρία και τη δυνατότητα να ενσωματωθεί και να γνωρίσει ακόμα καλύτερα τους καινούργιους του συμπαίκτες και προπονητή. Tαυτόχρονα και αντίθετα στον ΠΑΟΚ μειώνονται τα χρονικά περιθώρια προετοιμασίας για το δεύτερο διαδοχικό ντέρμπι που ακολουθεί για τη 12η αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα και το οποίο είναι προγραμματισμένο να γίνει το πιθανότερο την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου (δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι μέρες και ώρες των αγώνων της 12ης αγωνιστικής).

Όλα αυτά στο μαγικό κόσμο του ελληνικού βόλεϊ με τις ομάδες μας τα τελευταία χρόνια να έχουν ανέβει επίπεδο σε όλους τους τομείς και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και στον ευρωπαϊκό χώρο τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ