Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Θριαμβευτής βγήκε από το δράμα ο Στέφανος! (highlights)

Μετά από ένα ”θρίλερ” που διήρκησε 3 ώρες και 23 λεπτά , ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά του Australian Open ,  κερδίζοντας τον Taylor Fritz με 3-2 (4-6, 6-4, 4-6, 6-3, 6-4 set) και πραγματοποιώντας μία επική ανατροπή!

Τα πέντε ”γεμάτα” set της αναμέτρησης ήταν πολύ ”κλειστά” και κρίθηκαν στις λεπτομέρειες αφού και οι δύο αντίπαλοι σέρβιραν εξαιρετικά καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα έχοντας το ίδιο υψηλό ποσοστό στους κερδισμένους πόντους πίσω από το 1ο σερβίς τους (79%).

Ο 24χρονος Αμερικανός στο εναρκτήριο set βρήκε break στο 7ο game και κάνοντας το ”καθήκον” του,  δηλαδή να κρατώντας το σερβίς του πήρε προβάδισμα σε ένα κατά τα άλλα πολύ ισορροπημένο σκέλος της μονομαχίας τους.

Η άνοδος του Έλληνα πρωταθλητή στο 2ο set ήταν εμφανής με τον ίδιο να σερβίρει καλύτερα (78%) και να πιέζει τον αντίπαλο του χωρίς όμως να βρει ευκαιρία για κάποιο break.Το δικαίωμα του έδωσε το no.22 της κατάταξης μόλις στο 10ο game όταν ο Στέφανος όντας ”μπροστά” στο σκορ με 5-4 αξιοποίησε την μοναδική και καθοριστικότερη ευκαιρία στο set ισοφαρίζοντας σε 1-1 και φέρνοντας το παιχνίδι ”επί ίσοις όροις”.

Η συνέχεια όμως έλαχε να είναι διαφορετική. Ο Fritz έφτασε σε 4 break points μόλις στο 1ο game του 3ου set ασκώντας μεγάλη πίεση στο no.4 του κόσμου , τελικά όμως δεν κατάφερε να πάρει το προβάδισμα υπέρ του. Το ποσοστό του 88% στους κερδισμένους πόντους πίσω από το 1ο του σερβίς του , έναντι στο 66% του Στέφανου στον ίδιο τομέα μαρτυρά πολλά για την εξέλιξη του σετ το οποίο κατέληξε στα χέρια του Αμερικανού με break στο 7ο game.

Η ανάκαμψη του Έλληνα πρωταθλητή στο επόμενο σκέλος ήταν μονόδρομος αν ήθελε να συνεχίσει στο τουρνουά και το κατάφερε ανεβάζοντας την απόδοση του (κυρίως στο σερβίς) και σβήνοντας αρκετά break point του αντιπάλου του , έστειλε το ματς στο decider με το σκορ πλέον στο 2-2.

O 24χρονος από το San Diego ”πλήρωσε” την αδυναμία του στο να μην είναι ικανός να εκμεταλλεύεται τα break points που του δίνονται , έχοντας το πολύ μεγάλο ποσοστό αποτυχίας της τάξεως του 13% (2/15) και αυτό ήταν που τον σταμάτησε από την συνέχεια.

Στο καθοριστικό  set για ακόμη μία φορά οι 2 αθλητές σέρβιραν εξαιρετικά και δεν έδιναν περιθώρια στον αντίπαλο για κάτι παραπάνω. Στο 9ο game του 5ου σετ όμως ο Fritz υπέπεσε σε ένα λάθος που σφράγισε την πρόκριση του  Στέφανου στους ”8” όταν έστειλε ένα φαινομενικά εύκολο volley στο φιλέ δίνοντας στο Έλληνα πρωταθλητή το προβάδισμα και τις μπάλες για να σερβίρει και να κλείσει το ματς , πράγμα που έγινε στην συνέχεια με τον πίνακα του σκορ να γράφει τελικά 3-2.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε  Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε σε ένα ”επικό ματς”. Στην συνέχεια θα αντιμετωπίσει τον Sinner την Τετάρτη για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Καλή επιτυχία λοιπόν στο no.4 της κατάταξης.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε τα highlights της αναμέτρησης:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ