Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

“Αυτοκτονία” του Άρη και αποκλεισμός από τη Λαμία (1-0 στην παράταση)

Η “αυτοκτονία” του Άρη στον δεύτερο επαναληπτικό του Κυπέλλου Ελλάδος από τη Λαμία ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Δύο χαμένα πέναλτι για τον Άρη με τον Καμάρα στην αρχή του παιχνδιού και τον Γκάμα στο 120′ ήταν αρκετά για να πανηγυρίσει η Λαμία την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού με συνολικό σκορ 1-0. Πρωταγωνιστές της αναμέτρησης ο σκόρερ της Λαμίας Τζανετόπουλος και ο Σαράνοφ που έπιασε και το πέναλτι στις καθυστερήσεις της ημίωρης παράτασης.


 

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο και να κάνουν το παιχνίδι τους. Πολλά νεύρα και αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του παιχνιδιού, καθ’ όλη τη διάρκειά του. Στο 15′ ο Άρης κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπερτόγλιο, αλλά ο εκτελεστής του Άρη Καμαρά έστειλε την μπάλα άουτ. Στη συνέχεια, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βγουν μπροστά και στο 21′ η Λαμία έχασε σημαντική ευκαιρία, καθώς ο Σιαμπάνης αντέδραση εξαιρετικά σε σουτ του Ταϊρόν. Οι παίκτες της Λαμίας για ένα ακόμη παιχνίδι έκλεισαν καλά τους χώρους και ο Άρης δυσκολευόταν να διασπάσει την άμυνα και να απειλήσει τους γηπεδούχους. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ένα σουτ του Εντιαγέ κατέληξε στην αγκαλιά του Σαράνοφ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους παίκτες του Άρη να πιέζουν και να προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνα της Λαμίας, χωρίς ωστόσο να είναι ιδιαίτερα εύστοχοι στις ευκαιρίες που είχαν. Μεγάλη ευκαρία στο 48′ με τον Εντιαγέ να πιάνει την κεφαλιά ανενόχλητος και τον Σαράνοφ να μπλοκάρει. Η απάντηση για τη Λαμία δεν άργησε να έρθει καθώς σε μία από τις πολλές αντεπιθέσεις που είχαν οι παίκτες της λαμίας, ο Σαραμαντάς έπιασε ένα σουτ αλλά η μπάλα δε τους έκανε το χατήρι και πέρασε λίγο έξω.
Η μεγάλη ευκαιρία του Άρη να προηγηθεί ήταν στο 64′ όπου σε γύρισμα τουτ Μαντσίνι, ο Τσανδάρης άθελά του έβαλε την προβολή με την μπάλα να κατευθύνεται προς την εστία του Σαράνοφ αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας μπλόκαρε τη μπάλα. Η μπάλα ίσως και να πέρασε ολόκληρη τη γραμμή αλλά ο Καραντώνης είπε παίζεται εν μέσω διαμαρτηριών των φιλοξενούμενων. Ο Άκης Μάντζιος έριξε στο παιχνίδι τους Ιτούρμπε και Γκάμα για να αλλάξουν το παιχνίδι και να δημιουργήσει ακόμη περισσότερες ευκαιρίες ο Άρης. Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Άρης πίεσαν για το γκολ αλλά δεν κατάφεραν να το πετύχουν και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στην παράταση ο Άρης συνέχισε να πιέζει και να βγάζει φάσεις. Ο Μαντσίνο στο 96 και ο Φαμπιάνο στο 99′ δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα της Λαμίας. Στο 104′ ο Άρης κέρδισε φάουλ λίγα μέτρα μακριά από την περιοχή του Σαράνοφ με τον Ματίγια να αναλαμβάνει την εκτέλεση και τον Σαράνοφ να διώχνει τη μπάλα. Μία ακόμη χαμένη ευκαιρία για τον Άρη με τον Ιτούρμπε να σουτάρει ψηλά πάνω απο την εστία του Σαράνοφ. Στο 117′ ήρθε το πολυπόθητο γκολ για τη Λαμία από στημένη φάση. Ο Προβιδάκης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Τζανετόπουλος πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του ανύμπορου να κάνει κάτι Σιαμπάνη. Λίγο πριν τη λήξη της ημίωρης παράτασης ο Σαράνοφ απομάκρυνε το σουτ του Ιτούρμπε, ενώ στη συνέχεια καθώς το ματς ήταν στις καθυστερήσεις ο Γκάμα κέρδισε πέναλτι για λογαρισμό του Άρη.
Ο Πορτογάλος που πήρε επάνω του την εκτέλεση είχε την τεράστια ευκαιρία να σκοράρει και να στείλει τον Άρη στα ημιτελικά του Κυπέλλου, αλλά κάτι τετοιο δεν έγινε. Ο εξαιρετικός Σαράνοφ έπιασε το πέναλτι του Γκάμα, ενώ στο ριμπάουντ ο Γκάνεα δεν κατάφερε να σκοράρει στέλνοντας τη μπάλα πάνω από την εστία της Λαμίας.

Το τελευταίο σφύριγμα από τον Καραντώνη βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την πρόκριση στα ημιτελικά και τους παίκτες του Άρη με την μεγάλη πικρία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους μη μπορώντας να πιστέψουν πως χάθηκε αυτή η πρόκριση.

 

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Θανάσης Κόλλιας (Ηπείρου), Βασίλης Μωυσιάδης (Γρεβενών)
4ος: Μιχαήλ Ματσούκας (Αιτ/νίας)
VAR: Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών)
Βοηθός VAR: Δημήτρης Σαμοίλης (Αθηνών)

 

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς(85′ Μαρτίνες), Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Μπανγκουρά, Ταϊρόν(31′ Νούνιες), Ρόμανιτς(106′ Τσούκαλος), Καραμάνος(78′ Αραμπούλι)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Εντιαγέ(90’+1′ Ματίγια), Μαντσίνι(108′ Μάνος), Μπερτόγλιο(66′ Ιτούρμπε), Ματέο(75′ Γκάμα), Καμαρά.

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ