Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Έτοιμος ο Παναθηναϊκός για το ευρωπαϊκό παιχνίδι

Για τον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Τσάλεντζ Καπ Ανδρών ,ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει την Τετάρτη (2/2) και ώρα 17:00 (Cosmote Sport 9 ) την Τερουέλ ,περσυνή νικήτρια του Σούπερ Καπ Ισπανίας.

Η φιλοξενούμενη ομάδα ιδρύθηκε το 1991 και εδρεύει στην πόλη Σαραγόσα. Την σεζόν 2006-7 η Τερουέλ ανέβηκε στην 1η κατηγορία του Ισπανικού πρωταθλήματος έχοντας κερδίσει είκοσι δύο (22) εγχώρια τρόπαια μέχρι στιγμής .

Αναφορικά με την κατάσταση των ομάδων ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερο χρόνο προετοιμασίας για το ευρωπαϊκό παιχνίδι καθώς η αναμέτρηση απέναντι στον Φοίνικα Σύρου που ήταν προγραμματισμένη για τις 22 Ιανουαρίου αναβλήθηκε . Αντιθέτως, η Τερουέλ προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες, στις 26 και 29 Ιανουαρίου .

Σχετικά με την φετινή ευρωπαϊκή παρουσία των δύο ομάδων, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε από την φάση των «32» όπου απέκλεισε την Μακάμπι Τελ Αβίβ από το Ισραήλ και έπειτα την Ουκρανική, Ποντολιάνι. Ως αποτέλεσμα το τριφύλλι κέρδισε και τα τέσσερα (4) παιχνίδια με απολογισμό δώδεκα (12) σετ υπέρ και έξι (6) κατά.

Τερουέλ

Από την φάση των «32» άρχισε και η Ισπανική ομάδα όπου συνάντησε την Τέκτουμ Άνχελ από το Βέλγιο κερδίζοντας την και στα δύο (2) παιχνίδια. Ακολούθησε για την φάση των «16»  η Σλοβακική, Σπάρτακ Μιϊάβα την οποία και απέκλεισε αν και στο πρώτο παιχνίδι το οποίο διηύθυνε Έλληνας διαιτητής (Νικόλαος Αγγελίδης) ηττήθηκε με 3-1 σετ αλλά κέρδισε στην Ισπανία.

Δύο παίχτες του Παναθηναϊκού θα έχουν την δυνατότητα να συναντήσουν ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκαν στο παρελθόν αλλά πλέον θα είναι σε αντίπαλα στρατόπεδα. Αρχικά ο Βραζιλιάνος, Λούκας Ρανγκέλ την σεζόν 2014-15 αγωνίστηκε με την φανέλα της Τερουέλ έως τον Δεκέμβριο όπου πραγματοποίησε οχτώ (8) εμφανίσεις. Τότε βοηθός προπονητή ήταν ο Ισπανός, Μινγκέλ Ριβέρα Ροντρίγκεζ  ο οποίος από το 2016 είναι προπονητής της Τερουέλ και έχει κερδίσει με την ομάδα δύο (2) Πρωταθλήματα, δύο (2) Κύπελλα και πέντε (5) Σούπερ Καπ Ισπανίας. Επιπλέον, από τις 28 Ιανουαρίου είναι και Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ανδρών Ισπανίας .

Ο Ρανγκέλ είχε φύγει από την Τερουέλ στα τέλη Δεκεμβρίου για να ενσωματωθεί με τον ΠΑΟΚ όπου προπονητής ήταν ο Γιάννης Καλμαζίδης και εκείνη την χρονιά ο Δικέφαλος κατέκτησε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδος .

Μπραμ Βαν Ντεν Ντρις από τον Παναθηναϊκό και ο Άντρες Βιλένα από την Τερουέλ θα βρεθούν έπειτα από τέσσερα (4) χρόνια . Οι δύο αθλητές ήταν συμπαίκτες την σεζόν 2017-18 στην Γαλλική ομάδα , Τουλούζ.

Ο επαναληπτικός αγώνας θα διεξαχθεί στις 9 Φεβρουαρίου και όποια ομάδα πάρει το εισιτήριο για την ημιτελική φάση θα συναντήσει μία εκ των Χάλκμπανγκ από την Τουρκία ή την Ταλ Τεκ από την Εσθονία .

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ