Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Άρης-ΑΕΚ (2-1): Νίκησε για τον Άλκη και έκανε βήμα εξάδας

Στην σκιά της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, ο Άρης επικράτησε της ΑΕΚ (2-1), με τον Σάκιτς να σκοράρει στο 95′ και να οδηγεί την ομάδα του σε μια σπουδαία νίκη, για την συνέχεια του πρωταθλήματος και την είσοδο στα play off.

Κάτω από βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε η αναμέτρηση του Άρη με αντίπαλο την ΑΕΚ, για την 21η αγωνιστική της Super League, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Οι δύο ομάδες κατέθεσαν στεφάνι πριν την έναρξη της αναμέτρησης, στην μνήμη του αδικοχαμένου φιλάθλου του Άρη, ενώ τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με σύστημα 4-2-3-1, προσπαθώντας να βρουν στην αρχή του παιχνιδιού τα πατήματα τους. Η ΑΕΚ ήταν εκείνη που πίεσε ψηλά στο 5λεπτο, χωρίς να απειλήσει την εστία του Σιαμπάνη. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για τον Άρη στο 10′, με τον Σάσα να σουτάρει από μακριά και τον Τσιντώτα να διώχνει δύσκολα. Από εκεί και έπειτα οι γηπεδούχοι, απέκτησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, οδηγώντας την ΑΕΚ σε ένα σύστημα 4-4-2 όταν αμυνόταν. Ακόμη ένα σουτ για τον Άρη ήρθε στο 19′, από τον Εντιαγέ με τον Τσιντώτα να μπλοκάρει.

Η ΑΕΚ απάντησε στις ευκαιρίες των γηπεδούχων, με τα τρία σουτ του Τσούμπερ στο 22′,το 25′ και το 27′ να μην καταλήγουν στα δίχτυα. Στο 30′ ο Σάσα έπεσε στην περιοχή της ΑΕΚ, μετά από την πίεση του Τζαβέλλα, o διαιτητής έδωσε πέναλτι, όμως ακυρώθηκε μετά τον έλεγχο του VAR. Το δυνατό μακρινό σουτ του Ματίγια στο 43′, οδήγησε τον Τσιντώτα σε μια πολύ δύσκολη επέμβαση. Ένα λεπτό όμως αργότερα ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ νικήθηκε από τον Εντιαγέ, που με ένα εντυπωσιακό τακουνάκι (έπειτα από σέντρα του Λουμόρ) έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Το πρώτο μέρος έληξε με την “Ένωση” να έχει την καλύτερη της ευκαιρία, με τον Σάκχοφ από δύσκολη γωνία να μην βάζει το γκολ της ισοφάρισης.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Ιτούρμπε να απειλεί από απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 49′. Ο Σιμόες προσπάθησε να απαντήσει στο 51′, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο και χωρίς καλή θέση σώματος. Η πιο καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ήταν για τους φιλοξενούμενους. Ο Τσούμπερ στο 58′, έπειτα από πάσα του Τζαβέλα, πέρασε τον Σιαμπάνη, αλλά πριν η μπάλα φτάσει στον Μάνταλο κόπηκε από τους αμυντικούς του Άρη. Οι γηπεδούχοι, απείλησαν στο 73′, με τον Σάσα να σουτάρει και τον Τσιντώτα να μπλοκάρει σταθερά. Αμέσως μετά, ο Τσούμπερ πήρε μια κεφαλιά που ήταν άστοχη και δεν ενόχλησε τον Σιαμπάνη.

Ο Αργύρης Γιαννίκης αποφάσισε να αλλάξει το σύστημα με την είσοδο Ανσαριφάρντ και Λε Ταλέκ σε 3-5-2, ώστε να φτάσει η “Ένωση” στο 1-1, λίγο πριν το τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 81′, το σουτ του Τσούμπερ κόντραρε στα σώματα και δεν απείλησε τον Σιαμπάνη. Η απάντηση του Άρη ήρθε με τον Εντιαγέ στο 82′, αλλά ο Τσιντώτας έβγαλε εντυπωσιακά. Το εντυπωσιακό σουτ του Αραούχο (ψαλιδάκι) στο 85′, κατέληξε στα δίχτυα και η ΑΕΚ έφτασε στο 1-1 λίγα λεπτά πριν λήξει η αναμέτρηση. Όμως οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και ο Σάκιτς έκανε στο 95′ το 2-1 για την ομάδα του, που πήρε ένα σημαντικό τρίποντο για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ενδεκάδες

Άρης (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Λουμόρ (91′ Λόπεθ), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ματίγια, Εντιαγέ (82′ Σάκιτς), Σάσα, Μαντσίνι (82′ Μάνος), Ιτούρμπε (62′ Γκαρσία), Καμαρά.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότα (78′ Λε Ταλέκ), Χατζισαφί (78′ Ανσαριφάρντ), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Σιμόες, Σιμάνσκι (85′ Τάνκοβιτς), Σάκχοφ (46′ Μάνταλος), Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ