Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης (3-0): Επέστρεψε στις νίκες με τριάρα και “μαγικό” Αραούχο!

Η ΑΕΚ αντιμετώπισε στο ΟΑΚΑ τον Απόλλων Σμύρνης για την 22η αγωνιστική της Super League και επέστρεψε στις νίκες με τα γκολ των Αραούχο (δύο) και Τσούμπερ στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης. Ντεμπούτο με την φανέλα του Απόλλων Σμύρνης ο Τσιμπσάχ, ενώ επέστρεψε στον πάγκο των φιλοξενούμενων ο Τζιανλούκα Φέστα.

Με τον Αραούχο και τον Τσούμπερ να σκοράρουν κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες μετά από ένα σερί αποτυχημένων αποτελεσμάτων. Τώρα περιμένει την εξέλιξη του ντέρμπι της Τούμπας, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, για να δει αν θα πλησιάσει περισσότερο τον “Δικέφαλο του Βορρά”.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης η ΑΕΚ ήταν εκείνη που θέλησε να κρατήσει μπάλα και να κλείσει τον Απόλλωνα στο μισό γήπεδο. Τα σουτ των Γκαρσία στο 6′ και Τσούμπερ στο 8′, πέρασαν άουτ και δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Βέρχουλστ. Παρά την υπεροχή της “Ένωσης” η καλύτερη στιγμή ήρθε για τον Απόλλωνα στο 19′. Η σέντρα του Ντεντάκη από τα δεξιά, έφτασε στον Τσιμπσάχ, που είδε την κεφαλιά του να περνά λίγο πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα. Έξι λεπτά αργότερα το μακρινό σουτ του Σιμάνσκι, βρήκε σε ετοιμότητα τον Βέρχουλστ.

Στο 28ο λεπτό ο Αραούχο, βρέθηκε στην περιοχή του Απόλλων, σούταρε και η μπάλα κόντραρε σε κόρνερ, που δεν έδωσε κάτι στην ΑΕΚ. Η ανάπτυξη των φιλοξενούμενων στο 40′ οδήγησε σε ένα κόρνερ, το οποίο οι “κιτρινόμαυροι” μετέτρεψαν σε αντεπίθεση. Ο Γέβτιτις πάσαρε στον Αραούχο, εκείνος σούταρε με τον Βέρχουλστ να αποκρούει και στο “ριμπάουντ” ο Αργεντινός είδε την δεύτερη προσπάθεια του να κοντράρει στον Ρόγκνε. Οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ που έψαχναν στο 42′, από τον Μήτογλου, όμως ακυρώθηκε για φάουλ του αμυντικού της “Ένωσης” στον Ρόγκνε. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση του πρώτου μέρους.

Ο Απόλλων Σμύρνης ξεκίνησε εντυπωσιακά το δεύτερο ημίχρονο, με δύο ευκαιρίες μέσα σε τέσσερα λεπτά. Αρχικά στο 47′, το πλασέ του Σίγκνεβιτς, κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 51′ ο ίδιος ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων είδε την προβολή του να αποκρούεται από τον Τσιντώτα. Στο 52′ όμως η ΑΕΚ έκανε το 1-0, με τον πρώτο της σκόρερ τον Σέρχιο Αραούχο. Ο Γκαρσία πάσαρε από τα δεξιά, ο Αργεντινός τσίμπησε την μπάλα και σκόραρε, αφιερώνοντας το γκολ στον 19χρονο Άλκη. Λίγο αργότερα, ξανά ο Αραούχο σούταρε, με την μπάλα να καταλήγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η καταπληκτική πάσα του Άμπραμπατ στο 67′, έβγαλε μόνο του τον Τσούμπερ που πλάσαρε τον Βερχούλστ για το 2-0.

Στο 71′ όμως ο Αργεντινός φορ, απέδειξε για ακόμη μια φορά πως βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Η πάσα του Μισελέν, έφτασε στον Αραούχο που έκανε το 3-0 για την ομάδα του. Στο 78′ ο Άμραμπατ δημιούργησε ξανά για τον Ανσαριφάρντ, αλλά ο Βέρχουλστ είπε “όχι” στο σουτ του Ιρανού. Ο Μοχαμάντι λίγα δευτερόλεπτα αργότερα δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, χάνοντας το ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Χωρίς να υπάρξει κάτι περισσότερο στο υπόλοιπο του παιχνιδιού, η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη πήρε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ενδεκάδες

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώντας, Μισελέν, Μήτογλου, Σβάρνας, Μοχαμάντι, Λε Ταλέκ (80′ Χατζισαφί), Σιμάνσκι, Γέβτιτς (62′ Άμραμπατ), Γκαρσία (72′ Σάκχοφ), Τσούμπερ (72′ Τάνκοβιτς), Αραούχο (72′ Ανσαριφάρντ)

Απόλλων Σμύρνης (Τζιανλούκα Φέστα): Βέρχουλστ, Ρόγκνε, Λισγάρας, Γιακιμόβσκι, Βιτλής (72′ Παπαγεωργίου), Τσιμπσάχ (58′ Σλίβκα), Φατιόν, Ντεντάκης, Παμλίδης (58′ Γιαννιώτας), Τσιλούλης (72′ Μαρτίνεζ), Σίγκνεβιτς (58′ Ιωαννίδης)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ