Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λίβερπουλ- Κάρντιφ Σίτι 3-1: Χωρίς εκπλήξεις στον επόμενο γύρο οι “Κόκκινοι”!

Η Λίβερπουλ, με τον δραστήριο Κώστα Τσιμίκα στην αρχική της εντεκάδα, προχώρησε σε μια επαγγελματική επικράτηση επί της Κάρντιφ το μεσημέρι της Κυριακής στο κατάμεστο Άνφιλντ, για τον τέταρτο γύρο του FA Cup.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Λίβερπουλ, και η πρώτη καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε μόλις στο τέταρτο λεπτό. Ο Ζότα, μετά από μια καταπληκτική τρίπλα στο σημείο του πέναλτι προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο ο Φίλιπς βρέθηκε έτοιμος και με μια απίστευτη επέμβαση, απέτρεψε το εξ’επαφής σουτ του Πορτογάλου.

Η αναμέτρηση εξελίχθηκε με τη Λίβερπουλ να βρίσκεται σε θέση επίθεσης, και το παιχνίδι της να αναπτύσσεται κυρίως από την αριστερή πλευρά, με κύριο πρωταγωνιστή τον Κώστα Τσιμίκα. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, προσπάθησαν να χτυπήσουν με κάποιες αντεπιθέσεις, και στο 24′ επιχείρησαν να απειλήσουν την εστία της Λίβερπουλ με ένα μακρινό σουτ, χωρίς ιδιαίτερη τύχη. Ο ποδοσφαιρικός μονόλογος των “κόκκινων” συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του α’ μέρους. Στο 44′ μια ωραία σέντρα του Τσιμίκα μέσα στην περιοχή, πέρασε ανεκμετάλλευτη καθώς ο Μινάμινο βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, όμως δεν κατόρθωσε να βάλει το κεφάλι του κατάλληλα ώστε να ανοίξει λογαριασμό για την ομάδα του. Το σφύριγμα του διαιτητή έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια με το αποτέλεσμα της λευκής ισοπαλίας. Η Λίβερπουλ είχε την υπέροχη, της έλειψε όμως η ουσία που θα την έβαζε μπροστά στο σκορ.

Η επανάληψη άρχισε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες. Ο Ζότα στο 53′ έγινε αποδέκτης μιας ακόμη ασίστ του Αλεξάντερ Άρνολντ, και με μια κεφάλια έγραψε το 1-0 για την Λίβερπουλ. Αυτό ήταν το 15ο φετινό γκολ του Πορτογάλου στράικερ. Μεγάλη στιγμή της αναμέτρησης υπήρξε η είσοδος του μεγάλο μεταγραφικού αποκτήματος των “κόκκινων”, του Κολομβιανού Λουίζ Ντίαζ, τον οποίο ο Κλοπ πέρασε στο ματς λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα του σκορ από τους παίκτες του. Στο 68′ ο Έντζι εκτίμησε λάθος την φάση, έχασε την μπάλα από τον Ντίαζ, ο οποίος την έστειλε στα πόδια του ερχόμενου Μιναμίνο, με αποτέλεσμα ο Γιαπωνέζος να κάνει ανενόχλητος το 2-0 για τους γηπεδούχους. Στο 76′ ο Χάρβεϊ Έλλιοττ έδειξε πως επέστρεψε για τα καλά από τον τραυματισμό που τον κράτησε πολύ καιρό μακριά από την αγωνιστική δράση. Ο 18χρονος δέχτηκε καταπληκτικά την πάσα του Ρόμπερτσον, και με ένα εκπληκτικό σουτ έβαλε κι αυτός το όνομα του στον πίνακα τον σκόρερ ξεσηκώνοντας του πιστούς φίλους της Λίβερπουλ. Στο 80′ η Κάρντιφ έβγαλε μια πολύ ωραία αντεπίθεση, με τη συνεργασία των Ντέιβις και Κόλγουιλ που ήρθαν από τον πάγκο, και ο δεύτερος σκόραρε για το τελικό Λίβερπουλ-Κάρντιφ 3-1.

Η Λίβερπουλ με αυτό τον τρόπο κατόρθωσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της ουαλικής ομάδας, και να ανοίξει τον δρόμο της για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Το FA Cup είναι ένα τρόπαιο που “λείπει” από τον Κλοπ, καθώς η τελευταία φορά που η Λίβερπουλ διακρίθηκε στον συγκεκριμένο θεσμό, βρίσκεται στο αρκετά μακρινό…2006!

 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Liverpool (Jurgen Klopp): Kelleher, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Τσιμίκας (Robertson 70′), Henderson (Thiago Alcantara 78′), Keita (Harvey Elliott 57′), Jones (Luis Diaz 58′), Minamino (James Milner 69′), Jota, Firmino

Cardiff City (Steve Morison): Phillips, Ng (Semenyo 93′), McGuinness, Flint, Denham, Bagan, Vaulks (Doyle 69′), King (Colwill 69′), Pack, Harris (Davies 58′), Collins (Hugill 58′) 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ