Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ντέρμπι και στο πίσω μέρος του μυαλού το Κύπελλο

Τον Παναθηναϊκό υποδέχεται απόψε ο ΠΑΟΚ (19:30, Novasports Prime) στο γήπεδο της Τούμπας για την 22η αγωνιστική της Super League 1, με το μυαλό του να είναι και λίγο στη ρεβάνς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ σε τρεις μέρες στο ΟΑΚΑ.

 

Το 72ο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού διεξάγεται σήμερα το βράδυ στη Θεσσαλονίκη με τους γηπεδούχους να προηγούνται στις νίκες έχοντας 35, οι «πράσινοι» έχουν φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα 20 φορές ενώ 16 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Οι «ασπρόμαυροι» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για άλλη μία σημαντική αναμέτρηση χωρίς κάποιο έκτακτο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής. Έτσι μόνοι απόντες θα είναι οι γνωστοί Ελ Καντουρί και Ολιβέιρα αλλά και ο Λέο Ζαμπά, ενώ ο Λύρατζης προτιμήθηκε να ξεκουραστεί ενόψει και του αγώνα με την ΑΕΚ την ερχόμενη Τετάρτη. Έτσι οι 20 εκλεκτοί του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι οι εξής: Πασχαλάκης, Ζίβκοβιτς, Τέιλορ, Σάστρε, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Κούρτιτς, Σβαμπ, Ντόουγκλας, Σοάρες, Μπίσεσβαρ, Μουργκ, Μιτρίτσα, Α.Ζίβκοβιτς, Άκπομ, Τσόλακ.

Το κλίμα στην ομάδα του «Δικεφάλου» είναι πολύ καλό έχοντας και ένα αήττητο σερί 8 αγωνιστικών που τον έχει εδραιώσει στη 2η θέση 9 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και 5 πάνω από την 3η ΑΕΚ. 

Από την άλλη ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τον φιλοξενούμενο Παναθηναϊκό θα έχει στη διάθεσή του μετά από απουσία 14 μηνών τον αρχηγό της ομάδας Δημήτρη Κουρμπέλη αλλά όχι τον τιμωρημένο Βιγιαφάνιες και τους τραυματίες Μαουρίσιο, Μακέντα, Κώτσιρα και Βαγιαννίδη. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός συμπεριέλαβε στην αποστολή τους παρακάτω 22 ποδοσφαιριστές: Διούδης, Μπρινιόλι, Χριστογεώργος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Αγιούμπ, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Λούντκβιστ, Ρουμπέν, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Γκατσίνοβιτς, Βιτάλ.

Διαιτητής ορίστηκε από την ΚΕΔ ο Λετονός Αντρίς Τρεϊμανίς με βοηθούς τους συμπατριώτες του Χάραλντς Γκουντερμάνις και Αλεκσέις Σπασιονίκοφς ενώ 4ος θα είναι ο Αθανάσιος Τζήλος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ