Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Συνέχισε το σερί κρατώντας το Κύπελλο στη Θεσσαλονίκη! (Video)

Σε έναν πραγματικά μεγάλο Τελικό με συγκλονιστική εξέλιξη ο ΠΑΟΚ κατέβαλε την αντίσταση του Ο.Φ. Νέας Ιωνίας και κατέκτησε με σκορ 21-20 το Κύπελλο Ελλάδος Χάντμπολ Γυναικών στο κλειστό της Κανήθου Χαλκίδας συνεχίζοντας την παράδοση που έχει χτίσει τα τελευταία χρόνια.

 

Νευρικές οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα με τις δύο τερματοφύλακες να πραγματοποιούν εξαιρετικές επεμβάσεις. Μόλις «λύθηκαν» οι αθλήτριες απέδωσαν και το χάντμπολ που μπορούν και είδαμε ένα πραγματικό ντέρμπι όπως το περιμέναμε ανάμεσα στις δύο κορυφαίες ελληνικές ομάδες τα τελευταία χρόνια.

Η αθηναϊκή ομάδα είχε ένα μικρό προβάδισμα 2 τερμάτων μέχρι να ισοφαρίσουν οι Θεσσαλονικιές σε 8-8 και να περάσουν μπροστά με σερί στο τέλος του ημιχρόνου που έληξε με σκορ 11-8 υπέρ του ΠΑΟΚ.

Με δικιά της αντεπίθεση στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Νέα Ιωνία έφερε το παιχνίδι στα ίσα (13-13), αλλά οι «ασπρόμαυρες» πήραν πάλι το +4 (17-13 στο 44’), με την Τσικνάκη να συνεχίζει τη μεγάλη της εμφάνιση στην εστία του «Δικεφάλου». Η ομάδα των Ζιβούλοβιτς-Ναϊσίδου αντέδρασε και ισοφάρισε (17-17 στο 51’) με πρωταγωνίστρια τη Μάγδα Κεπεσίδου που κράτησε το σκορ χαμηλά με σημαντικές επεμβάσεις, δίνοντας δραματικό χαρακτήρα στο τελευταίο 10λεπτο. Ο ΠΑΟΚ πέρασε πάλι μπροστά 21-19 στο 57’ με τη Νέα Ιωνία να κάνει κάποια αβίαστα λάθη και να μειώνει μέχρι το τελικό 21-20 που έδωσε άλλο ένα Κύπελλο Ελλάδος στην ομάδα του «Δικεφάλου», το τέταρτο συνεχόμενο και έκτο συνολικά στην ιστορία του τμήματος.

Πρώτη σκόρερ για τις νικήτριες και κυπελλούχες η Μαρία Χατζηπαρασίδου με 9 τέρματα και για την φιναλίστ και μεγάλη χαμένη Νέα Ιωνία η Μανιά που σημείωσε 5 γκολ. Πολυτιμότερη του Τελικού αναδείχθηκε η 21χρονη διεθνής τερματοφύλακας των νικητριών Εμμανουέλα Τσικνάκη που πραγματοποίησε πάρα πολύ καλή εμφάνιση.

Τα πεντάλεπτα: 1-1, 1-2, 3-5, 5-7, 8-8, 11-8 (ημχρ.), 13-10, 13-13, 16-13, 17-16, 19-18, 21-20

Διαιτητές: Κινατζίδης-Φωτακίδης

ΠΑΟΚ: Τσικνάκη, Χατζηπαρασίδου 9, Μπατζαρακούδη, Μεντεσίδου 1, Βράντσιτς 3, Κριστοφόρις, Καραχαρίση, Αμβροσιάδου, Τάκη, Σεβδίλη 1, Ζενέλι, Νίκολιτς 1, Μποριζόφσκα 2, Γκρμπάβσεβιτς 3, Αργυροπούλου, Μπουράτο 1.

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ: Μ. Κεπεσίδου, Μανιά 5, Μουρατίδου, Ανδρίτσου, Κοτρώτσιου, Καρέλα, Μακρή, Φράγκου, Ν. Κεπεσίδου 4, Κολλύρη, Κοντοστεργίου, Ντιμτσούδη, Χαριτίδη 1, Νταβίντοβιτς 3, Κωνσταντινίδου 3, Στουγιαννίδου 4.

Δείτε τη στιγμή της απονομής του Κυπέλλου στις νικήτριες:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ