Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Φαβορί για τον ευρωπαϊκό ημιτελικό

Ένα βήμα πριν την παρουσία στην ημιτελική φάση της τρίτης σε κύρος διασυλλογικής διοργάνωσης (Τσάλεντζ Καπ) είναι ο Παναθηναϊκός ο οποίος φιλοξενείται την Τετάρτη (9/2) και ώρα 21:00 (Cosmote Sport 7) στην επαρχία της Τερουέλ, περίπου 170 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη Σαραγόσα της Ισπανίας .

Η Ελληνική ομάδα έχει τον πρώτο λόγο για να προκριθεί καθώς νίκησε την Τερουέλ με 3-1 σετ στην Αθήνα και πλέον χρειάζεται να κερδίσει δύο σετ ώστε να σφραγίσει την παρουσία της σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από δεκατρία (13) χρόνια. Καθώς τελευταία φορά ήταν την σεζόν 2008-9 όταν έφτασε μέχρι και τον τελικό του CEV CUP αλλά ηττήθηκε από την Ρωσική, Λοκομοτίβ Μπέλκοροτ .

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από ήττα καθώς ο ΠΑΟΚ κέρδισε το μεταξύ τους παιχνίδι με 1-3 σετ και ο Δικέφαλος είναι η μόνη ομάδα που έχει νικήσει δύο φορές μέχρι στιγμής τον Παναθηναϊκό στο ελληνικό πρωτάθλημα .

Αντιθέτως, η Τερουέλ που πέρυσι κατέκτησε το ένατο (9) Σούπερ Καπ Ισπανίας νίκησε την πρωτοπόρο του Ισπανικού πρωταθλήματος με 3-1 σετ μετά από τρεις (3) συνεχόμενες ήττες.

CAI TERUEL

Σχετικά με την αναμέτρηση ο 21χρονος ακραίος του Παναθηναϊκού, Αλέξανδρος Ράπτης τόνισε στην ιστοσελίδα του συλλόγου: «Καταφέραμε στο πρώτο παιχνίδι να φέρουμε την κατάσταση έτσι ώστε η πρόκριση να είναι στο χέρι μας και να εξαρτάται από τη δική μας απόδοση κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Υπάρχει κούραση αλλά οι μεγάλοι παίχτες και οι μεγάλες ομάδες ξέρουν να το διαχειρίζονται και να καταφέρνουν αυτό που θέλουν… αυτό θα κάνουμε κι εμείς».

Όποια ομάδα προκριθεί στην ημιτελική φάση θα συναντήσει την Τουρκική, Χάλκμπανκ κάτοχο εννέα (9) πρωταθλημάτων, επτά (7) Κυπέλλων και τεσσάρων (4) Σούπερ Καπ . Η γειτονική ομάδα κέρδισε και τα δύο παιχνίδια της προημιτελικής φάσης με 3-0 σετ απέναντι στην Tal Tech από την Εσθονία . Επιπλέον, η Χάλκμπανκ έχει κερδίσει και έναν ευρωπαϊκό τίτλο (CEV CUP) το 2013 ενώ από την σεζόν 2011-12 είναι παρών στα ευρωπαϊκά σαλόνια .

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ