Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μάχη «Δικεφάλων» με φόντο τα ημιτελικά του Κυπέλλου

Το σημαντικότερο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος διεξάγεται απόψε (20:00, Cosmote Sport 1) στο Ολυμπιακό Στάδιο όπου θα αναμετρηθούν οι δύο «Δικέφαλοι», ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, στη ρεβάνς του στείρου 0-0 της Τούμπας πριν από τρεις εβδομάδες.

 

Το πιο «πονηρό» ίσως αποτέλεσμα σε διπλούς νοκ άουτ αγώνες όπου ισχύει ακόμη ο κανονισμός τους εκτός έδρας γκολ, καλούνται να διαχειριστούν οι δύο αποψινοί αντίπαλοι με στόχο φυσικά την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου.

Ο ΠΑΟΚ που τρέχει ένα εντυπωσιακό σερί με 11 παιχνίδια χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις θα επιδιώξει να το διευρύνει συνεχίζοντας και την παράδοση που έχει χτίσει την τελευταία πενταετία στο παλιότερα στοιχειωμένο για αυτόν ΟΑΚΑ. Για να το πετύχει αυτό θα στηριχτεί στην πετυχημένη συνταγή του τελευταίου διμήνου, διάστημα στο οποίο οι «ασπρόμαυροι» έχουν ξαναβρεί το χαμένο μέταλλο του νικητή που τους οδήγησε στις επιτυχίες και κατακτήσεις κυπέλλων και πρωταθλήματος που προηγήθηκαν.

Στις τάξεις των Θεσσαλονικέων είναι φυσικό να υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία και εξαιρετικό κλίμα ενόψει ενός ακόμη πολύ σπουδαίου αγώνα που μπορεί να φέρει άλλη μια μεγάλη πρόκριση. Όταν μιλάμε όμως για ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου η λέξη «εφησυχασμός» είναι απαγορευμένη οπότε αναμένεται να δούμε 11+5 ποδοσφαιριστές να τα δίνουν όλα για να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Ο Ρουμάνος τεχνικός δε θα έχει στη διάθεσή του τους μόνιμα απόντες Ομάρ Ελ Καντουρί και Νέλσον Ολιβέιρα, με τον μεν Μαροκινό να είναι σε φάση σταδιακής επανένταξης με την ομάδα, ενώ ο Πορτογάλος συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα προπόνησης στο γήπεδο. Στην Αθήνα δεν ταξίδεψαν και οι Μιχαηλίδης και Ζαμπά, χωρίς να γίνουν γνωστοί οι λόγοι από πλευράς ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Έτσι στη διάθεση του Λουτσέσκου θα βρίσκονται οι εξής 21 παίκτες: Πασχαλάκης, Ταλιχμανίδης, Μπαλωμένος, Λύρατζης, Σάστρε, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μιχάι, Βιεϊρίνια, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Κούρτιτς, Σβαμπ, Ντόουγκλας, Σοάρες, Μπίσεσβαρ, Μουργκ, Μιτρίτσα, Α.Ζίβκοβιτς, Άκπομ, Κούτσιας.

Από την άλλη η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της με τον Αργύρη Γιαννίκη να μην μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Πέτρο Μάνταλο, Όγκνιεν Βράνιες και Τσίτσαν Στάνκοβιτς οι οποίοι γυμνάστηκαν ατομικά, ενώ οι Ζίγκα Λάτσι και Κώστας Γαλανόπουλος συνέχισαν τα ειδικά προγράμματα που ακολουθούν. Ο Ελληνογερμανός προπονητής δεν ανακοίνωσε αποστολή και θα χρειαστεί αναμονή μέχρι περίπου μία ώρα πριν την έναρξη του παιχνιδιού για να γίνουν γνωστές οι επιλογές του. Δεδομένο είναι ότι η αποψινή αναμέτρηση αποτελεί για την «Ένωση» έναν τελικό καθώς ο μόνος στόχος που έχει απομείνει στην αθηναϊκή ομάδα είναι το κύπελλο.

Να σημειωθεί ότι η αναμέτρηση θα γίνει χωρίς την παρουσία κόσμου, εκτός από επιλεγμένα άτομα στα οποία θα δοθούν προσκλήσεις από τους γηπεδούχους, καθώς η ΑΕΚ αποφάσισε να μη διαθέσει τα 1000 εισιτήρια που έχει το δικαίωμα βάσει της σχετικής Κυβερνητικής Απόφασης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ