Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Παρουσιάστηκε η Aston Martin AMR22

Η Βρετανική ομάδα παρουσίασε το μονοθέσιο της νέας σεζόν από το εργοστάσιο της στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρουσία των δυο οδηγών, Sebastian Vettel και Lance Stroll, καθώς και του ιδιοκτήτη Lawrence Stroll.

Η Aston Martin AMR22 διαθέτει ανανεωμένο χρώμα, αντικαθιστώντας τα ροζ στοιχεία του πρώην μεγάλου χορηγού BWT. Είναι η πρώτη ολοκληρωμένη παρουσίαση για μονοθέσιο του 2022 αφού η Haas επέλεξε να αποκαλύψει το σχέδιό του μέσω ψηφιακών φωτογραφιών, ενώ η Red Bull έκρυψε αρκετά στοιχεία του μονοθέσιου.

«Συνεχίζουμε το ταξίδι μας προς την κορυφή της Formula 1, της πιο διάσημης και ανταγωνιστικής διοργάνωσης αγώνων στον κόσμο – και θέλουμε να κερδίσουμε», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της ομάδας Lawrence Stroll.

«Αλλά ξέρουμε ότι η νίκη δεν είναι εύκολη. Γι’ αυτό έχουμε ένα πενταετές ταξίδι και σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε να ανεβαίνουμε και να φτάσουμε στην κορυφή».

«Για να κερδίσεις στη Formula 1, όλα πρέπει να είναι στη σωστή θέση και πολλά κινούμενα μέρη έχουν ενωθεί. Το άθλημα εξελίσσεται συνεχώς και αν δεν εξελιχθείς μαζί του, θα μείνεις πίσω».

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 Vettel εντάχθηκε στο δυναμικό της Aston Martin το 2021, σημειώνοντας έναν τερματισμό στο βάθρο.

«Όσον αφορά τις ελπίδες για τη σεζόν, δεν νομίζω ότι κάποιος ξέρει πραγματικά τι να περιμένει», πρόσθεσε ο Vettel. «Υπάρχουν νέοι κανόνες και φυσικά όλες οι ομάδες θα ελπίζουν ότι τα κατάφεραν σωστά. Όλοι θέλουν να κερδίζουν, συμπεριλαμβανομένου και εμένα και κανείς δεν θα ήταν στη Formula 1 αν το όνειρό του δεν ήταν να κερδίσει. Δεν διαφέρω καθόλου».

«Το κύριο πράγμα είναι να συνεχίσουμε να προχωράμε και να ανεβαίνουμε. Αυτή είναι μόνο η δεύτερη χρονιά ενός πενταετούς σχεδίου, οπότε είμαστε ακόμα πολύ κοντά στην αρχή. Αλλά αυτή η ομάδα έχει μεγάλες φιλοδοξίες και μεγάλα σχέδια και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που γίνε μέρος αυτού».

Ο Stroll θα συμπληρώνει την έκτη σεζόν του στη Formula 1 φέτος και ήταν αισιόδοξος ότι οι νέοι κανονισμοί θα δώσουν στην ομάδα την ευκαιρία να κάνει ένα βήμα μπροστά.

«Αυτή δεν είναι μόνο μια μεγάλη ευκαιρία για την Aston Martin, αλλά και για όλες τις ομάδες», είπε ο Stroll. «Πρέπει απλώς να πιστέψουμε ότι κάναμε καλύτερη δουλειά και ξέρω ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι εργάζονται απίστευτα σκληρά για να δώσουμε στον Seb και σε εμένα την καλύτερη ευκαιρία».

«Ταυτόχρονα, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές ενόψει της νέας σεζόν. Ο κύριος στόχος μας είναι να κινηθούμε πιο κοντά στους πρώτους από πέρυσι. Αυτό θα ήταν πρόοδος. Όπως είπε ο Seb, είναι αδύνατο να γνωρίζουμε πού θα πάει κάθε ομάδα μέχρι να φτάσουμε όλοι σε καλό δρόμο, και ακόμη και τότε ίσως να μην ξέρετε ποιος τα κατάφερε πραγματικά μέχρι να αγωνιστούμε στο Μπαχρέιν».

«Η Aston Martin έχει μερικούς πραγματικά έξυπνους ανθρώπους, οπότε είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να κάνουμε καλή πρόοδο φέτος».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ