Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Επαγγελματική» νίκη με συντήρηση δυνάμεων

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε άλλη μία νίκη, αυτή τη φορά απέναντι στον Ατρόμητο, με το φτωχό 1-0 για την 23η αγωνιστική της Super League στο γήπεδο της Τούμπας και πήρε ψυχολογική ένεση για την ευρωπαϊκή αναμέτρηση με τη Μίντιλαντ την Πέμπτη το βράδυ.

 

Οι «ασπρόμαυροι» πήραν αυτό που ήθελαν από το παιχνίδι χωρίς να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης αλλά δείχνοντας πάλι ότι έχουν βρει τη συνοχή που χρειάζεται για να φτάνουν στα επιθυμητά αποτελέσματα.

Στο πρώτο 20λεπτο οι γηπεδούχοι είχαν την κυκλοφορία και κατοχή χωρίς όμως να μπορούν να βρουν ανοιχτούς διαδρόμους για να απειλήσουν. Πρώτη μεγάλη στιγμή στο παιχνίδι από την πλευρά του Ατρόμητου στο 24’ με κεφαλιά του Σπιριντόνοβιτς από πολύ πλεονεκτική θέση με τον Πασχαλάκη να αποκρούει ενστικτωδώς. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με δυνατό σουτ του Αουγκούστο στο 30’ που έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από τη συμβολή των δοκών του Γιαννιώτη. Νέο σουτ από Τσιγγάρα στο 41’ από το ημικύκλιο της περιοχής έφυγε ψηλά πάνω από τα αντίπαλα δοκάρια.

Ο ΠΑΟΚ και στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου πίεσε, κυκλοφόρησε την μπάλα και εν τέλει πέτυχε το γκολ με τον Κρέσπο στο 57’ με ωραία κεφαλιά μετά από σέντρα του Σάστρε. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Γιαννιώτης πετάχτηκε στο δεξί του παραθυράκι και είπε όχι σε εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Μιτρίτσα κρατώντας το σκορ στο 1-0. Νέα όμορφη επέμβαση του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων στο 77’ σε φάουλ του Ζίβκοβιτς. Ο Μπίσεσβαρ στο 79’ έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων των Περιστεριωτών αλλά προηγουμένως είχε προηγηθεί φάουλ του Άκπομ στον Γιαννιώτη ο οποίος τραυματίστηκε και βγήκε εκτός φάσης. Η πίεση που προσπάθησε να ασκήσει στα τελευταία λεπτά ο Ατρόμητος δεν έφερε κάτι με το 1-0 να είναι το τελικό σκορ, αποτέλεσμα που σήμανε άλλη μία νίκη για τον «Δικέφαλο».

Ο ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο και αυτή που έψαξε περισσότερο το γκολ φτάνοντας πολλές φορές με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Αμυντικά οι «ασπρόμαυροι» δεν ανησύχησαν καθόλου κάτι που τους έδωσε την ευκαιρία να κάνουν και συντήρηση δυνάμεων και ενέργειας ενόψει του πολύ σημαντικού αγώνα την ερχόμενη Πέμπτη με τη Μίντιλαντ στη Δανία για το Conference League.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε, Μιχάι, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (82′ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας, Ντόουγκλας (68′ Σοάρες), Μπίσεσβαρ (82′ Σβαμπ), Μουργκ (59′ Ζίβκοβιτς), Μιτρίτσα (82′ Ζαμπά), Άκπομ.

Ατρόμητος:  Γιαννιώτης, Νταβιώτης (67′ Βασιλαντωνόπουλος), Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Τζοβάρας, Σάλομον (67′ Έρλινγκμαρκ), Ντένιτς (71′ Ναμπί), Χαρίσης, Σπυριντόνοβιτς (83′ Μπεντινέλι), Κλωναρίδης (67′ Άλιμπεκ), Ροτάριου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ