Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – ΑΕΚ (1-0): Λύτρωση με Εμβιλά στο φινάλε

Με σωτήρα τον Εμβιλά στο τελευταίο 5λεπτο της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός βρήκε την λύση απέναντι σε μια εξαιρετική απόψε ΑΕΚ και πήρε την νίκη με σκορ 1-0 στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Super Leauge.

Ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι παρακολουθήσαμε στο Φάληρο, ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, με τους γηπεδούχους να φεύγουν με την νίκη, εξαιτίας το γκολ του Εμβιλά στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης. Η ΑΕΚ έπαιξε εξαιρετικά στην κόντρα επίθεση, αλλά δεν μπόρεσε να βρει το γκολ που θα ήθελε. Έτσι οι γηπεδούχοι επαναφέρουν την διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ στους 9.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ισορροπία στο πρώτο μέρος

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα στην αναμέτρηση από τον Ολυμπιακό, με την πρώτη της στιγμή να έρχεται στο 6′. Μετά από μια ταχύτατη εκδήλωση αντεπίθεσης, ο Άμραμπατ σέντραρε για τον Τσούμπερ, με την κεφαλιά του τελευταίου να περνά παράλληλα. Η φάση αυτή “ξύπνησε” τον Ολυμπιακό και δύο λεπτά αργότερα, το σουτ του Μπουχαλάκη, έπειτα από πάσα το Αγκιμπού, πέρασε εκτός. Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν εκεί και είχαν δοκάρι στο 11′. Η εκπληκτική έμπνευση του Μπουχαλάκη, έβγαλε τον Μαντί Καμαρά σε θέση βολής, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Η σέντρα του Καμαρά στο 25′ έφτασε στον Μασούρα, που έκανε το 1-0 για την ομάδα του στην κίνηση. Το γκολ ακυρώθηκε όμως, σωστά ως οφσάιντ. Η επόμενη τελική ήρθε ξανά για τον Ολυμπιακό στο 30′, αλλά ο Τσιντώτας μπλόκαρε εύκολα το σουτ του Τικίνιο. Τρία λεπτά αργότερα, η προσπάθεια του Ρότα από μακριά, κατέληξε στην αγκαλιά του Βατσλίκ. Ο Άμραμπατ μετά από μια ατομική του ενέργεια στο 37′, σούταρε με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να βρίσκεται σε ετοιμότητα. Το πρώτο ημίχρονο έληξε, με δύο ευκαιρίες για την ΑΕΚ. Από την μία η κεφαλιά του Ανσαριφάρντ στο 42′ και το σουτ του Σιμάνσκι στο 44′, που όμως δεν ενόχλησαν ιδιαίτερα τον Βάτσλικ.

Σωτήρας Εμβιλά

Το δεύτερο ημίχρονο, ξεκίνησε αυτή την φορά με σημαντική ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Η σέντρα του Λαλά στο 52′, έφτασε στον Τικίνιο που πήρε την κεφαλιά, με τον Τσιντώτα να μπλοκάρει. Πέντε λεπτά αργότερα μετά το λάθος του Σωκράτη, ο Ανσαριφάρντ σούταρε αμαρκάριστος, αλλά μπλόκαρε ο Βάτσλικ. Το γύρισμα  του Μανωλά για τον Βάτσλικ στο 65′ ήταν πολύ κακό και παραλίγο ο Ολυμπιακός να χαρίσει ένα γκολ στην ΑΕΚ.

Ένα λεπτό μετά ο Σιμόες σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού ήταν εκεί ξανά. Η πίεση της “Ένωσης”, με τις αντεπιθέσεις ήταν πολύ αποτελεσματική, δυσκολεύοντας τους αμυντικούς του Ολυμπιακού. Οι γηπεδούχοι όμως με σωτήρα τον Εμβιλά βρήκαν το γκολ που έψαχναν στο 85′, μετά από διπλή ευκαιρία του παίκτη του Ολυμπιακού και έκανε το 1-0, που εν τέλει ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Ενδεκάδες

Ολυμπιακός (Πέδρο Μάρτινς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (46′ Ονιεκούρου), Μπουχαλάκης (80′ Καρβάλιο), Αγκιμπού Καμαρά (90′ Μπα), Μασούρας (78′ Βαλμπουενά), Τικίνιο (80′ Ελ Αραμπί)

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμόες, Σιμάνσκι (88′ Σάκχοφ), Άμραμπατ, Γκάρσια, Τσούμπερ, Ανσαριφάρντ (81′ Γέβτιτς)

Διαιτητής: Ορέλ Γκρίνφιλντ, Βοηθοί: Ιντάν Γιαρκόνι, Άβι Γκολντστάιν, Τέταρτος: Ζαμπάλας, VAR ο Ζιβ Άντλερ, με τον Νικολακάκη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ