Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η Williams παρουσίασε την FW44

Η Βρετανική ομάδα παρουσίασε μέσω διαδικτυακής εκδήλωσης, το μονοθέσιο της νέας σεζόν. Υπάρχουν ορισμένες αλλαγές στο χρώμα του μονοθεσίου, με το μπλε να κυριαρχεί, ενώ έχουν προστεθεί και κόκκινες πινελιές, στο πάνω μέρος.

Η Williams ελπίζει να αξιοποιήσει την δυναμική του 2021, πετυχαίνοντας ένα βάθρο, ενώ ανέβηκε από την τελευταία θέση στην όγδοη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, μετά από πολλά χρόνια.

Ο διευθυντής της ομάδας Jost Capito ελπίζει ότι οι βελτιώσεις πέρυσι θα έπαιζαν ρόλο στην άνοδο της ομάδας αυτή τη σεζόν.

«Ήταν μια εξαιρετική σεζόν για εμάς, ειδικά το βήμα από το 2020 έως το 2021», είπε. «Αυτό το αποτέλεσμα, οι βαθμοί και το βάθρο, έδωσαν ώθηση σε ολόκληρη την ομάδα. Ελπίζω ότι αυτή η ώθηση θα εμφανιστεί στις επιδόσεις της FW44 φέτος».

Η μεγάλη αλλαγή σε σχέση με πέρυσι, εκτός από την αλλαγή των κανονισμών, ήταν και η φυγή του Russell για την Mercedes και η προσθήκη του Albon, από την Red Bull, στην θέση του Βρετανού.

Μιλώντας για την επιστροφή του στη Formula 1, ο Albon είπε: «Μετά από απουσία ενός χρόνου, νιώθω έτοιμος να επιστρέψω».

«Η χρονιά ήταν στην πραγματικότητα ένας τρόπος να δούμε τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική γωνία, με τρόπο που δεν επικεντρώνεται αποκλειστικά στην οδηγική πλευρά. Αυτή είναι μια ομάδα που βρίσκεται πραγματικά σε μια άνοδο και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό που ξέρω για να βοηθήσω».

Η Williams θα χρησιμοποιήσει για ακόμη μια φορά κινητήρα Mercedes, κάτι που συμβαίνει από το 2014.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ