Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Παρί Σεν Ζερμέν – Ρεάλ Μαδρίτης 1-0: Λύτρωση στο τέλος με Εμπαπέ

Ο Τιμπό Κουρτουά κράτησε ζωντανή την Ρεάλ Μαδρίτης καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, αλλά ο Κιλιάν Εμπαπέ χάρισε την νίκη στους Παριζιάνους στο 94′, για την φάση των «16» του Champions League.

Η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε 1-0 της Ρεάλ Μαδρίτης με «buzzer beater» του Εμπαπέ, στο Παρκ ντε Πρενς, για τους «16» του Champions League. Η ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες, αλλά δυσκολεύτηκε να βρει δίχτυα. Ο Κουρτουά εξουδετέρωσε όλες τις προσπάθειες των γηπεδούχων, απέκρουσε πέναλτι του Μέσι, αλλά ηττήθηκε από τον Κιλιάν Εμπαπέ στο 94′.

Κυρίαρχη η Παρί στο πρώτο μέρος

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και κυκλοφορούσαν πιο εύκολα την μπάλα. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα έγινε στο 5ο λεπτό για τους Παριζιάνους, όταν ο Εμπαπέ από αριστερά γύρισε την μπάλα, αλλά ο Άνχελ Ντι Μαρία την έστειλε ψηλά, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 18′, ο 23χρονος επιθετικός της Παρί βγήκε τετ α τετ με τον Κουρτουά, ο οποίος έστειλε την μπάλα κόρνερ. Ο Μέσι, σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο, γύρναγε αρκετά πίσω και δεν μπόρεσε να δώσει πολλές βοήθειες στην επίθεση, αφού άφηνε μόνο του τον Εμπαπέ μπροστά. Στο 32′ έκανε μια πολύ ωραία ενέργεια περνώντας άνετα μέσα από την άμυνα της Ρεάλ, αλλά ολοκλήρωσε με ένα αδύναμο σουτ. Από το 40′ και μετά οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν την μπάλα λίγο περισσότερο στα πόδια τους και πραγματοποίησαν την πρώτη τους τελική στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Καζεμίρο.

Ένα πιο ισορροπημένο ημίχρονο 

Χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Αυτήν την φορά οι «Μερένγκες» άρχισαν καλύτερα, με αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα και περισσότερες τελικές. Οι παίκτες του Ποτσετίνο συνέχισαν να σουτάρουν από κάθε πιθανό σημείο, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Στο 61′, ο Καρβαχάλ ανέτρεψε τον Εμπαπέ στην μικρή περιοχή. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Λιονέλ Μέσι, αλλά ο “ήρωας” των Μαδριλένων, Κουρτουά, έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία, και έστειλε την μπάλα σε κόρνερ. Τελικά την λύση έδωσε ο Κιλιάν Εμπαπέ στο 94′, όταν πέρασε ανάμεσα από τον Μιλιτάο και τον Βάθκεθ και πλάσαρε τον ανίκητο μέχρι εκείνη την στιγμή, Κουρτουά.

Η ρεβάνς στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» θα διεξαχθεί στις 9 Μαρτίου. Ο Κάρλο Αντσελότι δεν θα έχει στην διάθεση του τους Καζεμίρο και Μεντί, καθώς συμπλήρωσαν κάρτες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παρί Σεν Ζερμέν: Ντοναρούμα, Ν. Μέντες, Κιμπεπέ, Μαρκίνιος, Χακίμι, Βεράτι, Παρέδες, Ντανίλο (87′, Γκέιγ), Εμπαπέ, Μέσι, Ντι Μαρία (72′, Νεϊμάρ)

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Μεντί, Αλάμπα, Μιλιτάο, Καρβαχάλ (72′, Βάθκεθ), Κρόος, Καζεμίρο, Μόντριτς (82′, Βαλβέρδε), Βινίσιους (82′, Αζάρ), Μπενζεμά (88′ Μπέιλ), Ασένσιο (72′, Ροντρίγκο)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ