Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Premier League: Η «μάχη» της 4ης θέσης

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις τρεις πρώτες θέσεις της φετινής Premier League φαίνεται να έχουν ξεκαθαρίσει, αλλά η τέταρτη προνομιούχος που δίνει το τελευταίο εισιτήριο για απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι… στον «αέρα».

 

Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο βαθμολογικός πίνακας του κορυφαίου πρωταθλήματος στο κόσμο από την 4η θέση και κάτω. Με 13 αγωνιστικές να απομένουν, αλλά με πολλές ομάδες να «χρωστάνε» περισσότερα παιχνίδια λόγω αναβολών ελέω covid, αν ρίξουμε μια ματιά στην κατάταξη θα δούμε ότι την 4η και πολυπόθητη θέση διεκδικούν 5 ομάδες. Οι οποίες αυτή τη στιγμή βρίσκονται μεταξύ 4ης και 8ης θέσης.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (43β.-25αγ.), Γουέστ Χαμ (41β.-25αγ.), Άρσεναλ (39β.-22αγ.), Γουλβς (37β.-23αγ.) και Τότεναμ (36β.-22αγ.) θα δώσουν τη μάχη μέχρι το τέλος με έπαθλο την είσοδο στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της ηπείρου μας της επόμενης σεζόν.

Προβάδισμα φαίνεται να έχουν «μπέμπηδες», που έπιασαν τετράδα με τη χθεσινή τους νίκη απέναντι στην Μπράιτον, και «κανονιέρηδες» λόγω βαρύτητας φανέλας και ιστορίας κυρίως, με τη Γιουνάιτεντ να έχει ελαφρώς πιο δύσκολο πρόγραμμα, καθώς έχει να αντιμετωπίσει και τις τρεις πρώτες της βαθμολογίας, Σίτι, Λιβερπουλ και Τσέλσι, ενώ οι Λονδρέζοι έχουν ξεμπερδέψει για φέτος με την Μάντσεστερ Σίτι. Βέβαια ο Κριστιάνο Ρονάλντο και οι συμπαίκτες του έχουν δείξει ότι δυσκολεύονται να κρατήσουν ένα σερί επιτυχημένων αποτελεσμάτων και δεν έχουν αποφύγει να χάσουν βαθμούς εκτός προγράμματος.

Κανείς όμως δεν μπορεί να υποτιμήσει την Γουέστ Χαμ που πραγματοποιεί εξαιρετική και σταθερή πορεία όντας διαρκώς στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Τα «σφυριά» διαθέτουν ένα αρκετά δεμένο σύνολο που κυνηγά τη νίκη σε κάθε αγώνα.

Από εκεί και πέρα, Γουλβς και Τότεναμ είναι τα δυνατά αουτσάιντερ σε αυτή την κούρσα. Οι «λύκοι» είναι μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα αυτή τη σεζόν και ικανή για το καλύτερο. Αν μάλιστα κερδίσουν και τα δύο παιχνίδια τους που έχουν αναβληθεί, θα προσπεράσουν την 4η Γιουνάιτεντ. Το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση των «πετεινών» που βρίσκονται μέχρι τώρα στο -7 από τους «κόκκινους διαβόλους», με τρεις αγώνες λιγότερους όμως.

Καταλαβαίνει κανείς ότι αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι επόμενες αγωνιστικές στο νησί, που έτσι κι αλλιώς θεωρείται το καλύτερο πρωτάθλημα στον πλανήτη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ