Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

“Βάφτηκε” στα “πράσινα” το αθηναϊκό ντέρμπι (0-1)

Με τον Τσιριγώτη να γίνεται η “χρυσή αλλαγή” του Χαβιέρ Βάθκεθ, ο Παναθηναϊκός Β’ εκμεταλλεύτηκε την αστοχία της ΑΕΚ Β’ και “έβαψε” το αθηναϊκό ντέρμπι της Super Leauge 2 στα “πράσινα”.

Παρά την κυριαρχία των “κιτρινόμαυρων” στο πρώτο μέρος, ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος δεν είδε την ομάδα του να σκοράρει και να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που της δόθηκαν, απέναντι στους ακίνδυνους “πράσινους”. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός Β’, φάνηκε πιο ανταγωνιστικός, κατάφερε να βρει δίχτυα με την πρώτη του σημαντική ευκαιρία και να φύγει με το “διπλό” από το ΟΑΚΑ.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Κυρίαρχη η ΑΕΚ Β’ – Ακίνδυνος ο Παναθηναϊκός Β’

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά την αναμέτρηση, κάνοντας πολλά λάθη στην προσπάθεια τους για ανάπτυξη. Το σουτ του Μουστακόπουλου στο 2′, πέρασε άουτ χωρίς να ενοχλήσει τον Χριστογεώργο. Η συνεργασία των Μουστακόπουλου και Γιούση στο 9′, ελευθέρωσε τον Μιτάι, αλλά το σουτ του τελευταίου κόντραρε σε αμυντικούς. Οι γηπεδούχοι, δεν σταμάτησαν να πιέζουν με το σουτ του Γιούση στο 15′ και την κεφαλιά του Κοσίδη στο 16′, να βρίσκουν σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού Β’.

Μετά από ένα 10λεπτο χωρίς αξιοσημείωτη ευκαιρία για τις δύο πλευρές, ο Γκαρσία με ατομική ενέργεια, έστειλε την μπάλα δίπλα από κάθετο αριστερό δοκάρι στο 28′. Η προσπάθεια του Σαρδέλη στο 35′ ήταν και η πρώτη τελική των φιλοξενούμενων, που όμως δεν απείλησε τον Χατζηεμμανουήλ. Τρία λεπτά αργότερα ο Ραντόνια σέντραρε, ο Κοσίδης πήρε την κεφαλιά, η οποία πέρασε παράλληλα. Το μακρινό σουτ του Γερολέμου – που ήταν και η τελευταία σημαντική φάση του πρώτου μέρους – έφτασε στην αγκαλιά του Χριστογεώργου.

“Χρυσή” αλλαγή ο Τσιριγώτης και “διπλό” για τον Παναθηναϊκό Β’

Με πολύ καλό ρυθμό ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, χωρίς να καταφέρουν να βγάλουν όμως κάποια τελική οι δύο μονομάχοι. Το μακρινό σουτ του Μουστακόπουλου στο 49′, μπλόκαρε εύκολα ο Χριστογεώργος. Η προσπάθεια του Ρουκουνάκη στο 56′, έφτασε και αυτή στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των “πράσινων”. Η επέλαση του Γκαρσία στην περιοχή των φιλοξενούμενων, δεν έφερε τελική για την ΑΕΚ Β’, αφού επέλεξε να πασάρει αντί να τελειώσει την φάση. Πέντε λεπτά μετά, ο δραστήριος για ακόμη μια φορά Γιούσης σούταρε από μακριά, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Η πολύ καλή σέντρα του Γιούση στο 72′, έφτασε στον Γκαρσία, που αστόχησε με κεφαλιά από πολύ κοντά. Έπειτα από κλέψιμο στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Ρουκουνάκης σούταρε και ο Χριστογεώργος μπλόκαρε. Αμέσως μετά ο Παναθηναϊκός Β’, μπήκε στην περιοχή των γηπεδούχων με τον Τσιριγώτη, που σούταρε και σκόραρε κάνοντας το 0-1 για την ομάδα του. Η ΑΕΚ Β’, προσπάθησε να απαντήσει άμεσα με το σουτ του Γιούση, να τραντάζει το δοκάρι στο 84′. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη στιγμή του ματς, με τον Παναθηναϊκό Β’ να παίρνει το ντέρμπι και να εκμεταλλεύεται τις χαμένες ευκαιρίες της ΑΕΚ Β’.

Ενδεκάδες

ΑΕΚ Β’ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Χατζηεμμανουήλ, Ραντόνια, Κορνέζος, Γιαννούτσος, Μιτάι, Μπάμπης (32′ Ρουκουνάκης), Μουστακόπουλος (86′ Γκολφίνος), Γκαρσία (76′ Κορομηλάς), Γιούσης, Γερολέμου (46’Χριστόπουλος E.) , Κοσίδης

Παναθηναϊκός Β’ (Χαβιέρ Βάθκεθ): Χριστογεώργος, Θεοχάρης, Ρόμπι, Αντωνίου, Μαρτίνης, Αθανασακόπουλος, Σερπέζης (69′ Καραμπάς), Κρυπαράκος (69′ Σερπεζής), Σαρδέλης (86′ Kούτσιας), Ηλιάδης, Μαραθωνίτης (59′ Τσιριγώτης)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ