Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η Ferrari παρουσίασε την F1-75

Η Ferrari F1-75 αποκαλύφθηκε από την Ιταλική ομάδα μέσω διαδικτυακής εκδήλωσης. Είναι η έβδομη ομάδα που λανσάρει επίσημα το νέο της μονοθέσιο.

H F1-75 στο μεγαλύτερο μέρος της έχει χρησιμοποιεί το κλασικό κόκκινο και μαύρο χρώμα. Επίσης, φέρει ένα λογότυπο που γιορτάζει τα 75 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου αυτοκινήτου παραγωγής Ferrari.

«Αυτή είναι μια σημαντική μέρα για εμάς καθώς λανσάρουμε το μονοθέσιο μας, τη Ferrari F1-75. Πρέπει να ομολογήσω ότι προσωπικά, είμαι ενθουσιασμένος γι’ αυτό, καθώς αυτό το μονοθέσιο είναι προϊόν της προσπάθειας, της αφοσίωσης και του πάθους του καθενός. Οφείλεται στη δουλειά μιας ομάδας ανθρώπων που έχουν επενδύσει τα πάντα σε αυτό το αυτοκίνητο, δουλεύοντας με θάρρος, δημιουργικότητα και ομαδικό πνεύμα», δήλωσε ο Διευθυντής της ομάδας Mattia Binotto.

«Αντιμετωπίσαμε την πρόκληση αυτού του έργου με μια καινοτόμο προσέγγιση, γιατί, εκτός από τις απαιτήσεις από τους εντελώς νέους τεχνικούς κανονισμούς, πιστεύουμε ότι έπρεπε να αναλάβουμε αυτή την άσκηση με ανοιχτό μυαλό».

«Ναι, είμαι περισσότερο από έτοιμος για αυτή τη σεζόν», είπε ο Sainz. «Το 2021 ήταν μια υπέροχη χρονιά για μένα γιατί κατάφερα να μάθω πώς λειτουργεί η ομάδα στο εσωτερικό, να προσαρμοστώ σε ένα νέο περιβάλλον, αλλά κυρίως να μάθω για τη μάρκα Ferrari και πώς λειτουργούν όλα από εδώ, και ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για τώρα ήρθε η ώρα να πάμε την ομάδα σε ένα διαφορετικό επίπεδο, να την πάμε σε ένα διαφορετικό βήμα, και ως οδηγοί και η ομάδα μαζί θέλουμε περισσότερα πράγματα και περισσότερες επιτυχίες το 2022, οπότε ας πάμε να το πετύχουμε».

«Μου αρέσει πολύ. Πιστεύω ότι θα το λατρέψω ακόμα περισσότερο αν είναι γρήγορο στην πίστα, αλλά μου αρέσει απόλυτα η εμφάνιση», πρόσθεσε ο Leclerc. «Νομίζω ότι ταιριάζει τέλεια. Είναι λίγο πιο σκούρο κόκκινο. Φαίνεται λίγο πιο επιθετικό, αλλά για ένα μονοθέσιο σαν αυτό, νομίζω ότι ταιριάζει τέλεια».

Η αλλαγή κανονισμών για την φετινή σεζόν θα δώσει στη Ferrari την ευκαιρία να αγωνιστεί για το πρώτο της παγκόσμιο πρωτάθλημα από το 2008, έχοντας δυσκολευτεί να ανταγωνιστεί τη Mercedes και τη Red Bull τα τελευταία χρόνια.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ