Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Κρύα» ήττα σε μια κρύα βραδιά

Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε απέναντι στη Μίντιλαντ για την πρώτη νοκ άουτ φάση του Europa Conference League και γνώρισε την ήττα με 1-0 στη Δανία, σκορ που καλείται να ανατρέψει σε μία βδομάδα στη ρεβάνς της Τούμπας.

 

Χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα και χωρίς σε καμία περίπτωση να είναι χειρότερος του αντιπάλου του, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το παιχνίδι, πέρα από την ελάχιστη σε έκταση ήττα.

Οι παίκτες του εορτάζοντα σήμερα Ραζβάν Λουτσέσκου (έκλεισε τα 53) ήθελαν να κάνουν δώρο στον προπονητή τους ένα θετικό αποτέλεσμα, κάτι που όμως δεν έγινε. Στο πρώτο ημίχρονο οι «πορτοκαλί» σήμερα ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου» εγκλωβίστηκαν από την ασφυκτική πίεση των αντιπάλων τους και δεν μπόρεσαν να ξεδιπλώσουν τις επιθετικές τους αρετές. Παρόλα αυτά εκείνοι ήταν που έφτασαν πρώτοι στην περιοχή των Δανών αλλά το διαγώνιο σουτ του Σίντκλεϊ στο 8′ έφυγε λίγο δίπλα από τη συμβολή των δοκών του Όλαφσον ο οποίος απομάκρυνε 10 λεπτά αργότερα την πολύ όμορφη προσπάθεια του Ζίβκοβιτς. Στην επόμενη φάση η Μίντιλαντ στην πρώτη ουσιαστικά σοβαρή επιθετική της προσπάθεια άνοιξε το σκορ με τον Άντερσον που εκμεταλλεύτηκε κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας του ΠΑΟΚ και πλάσαρε εύστοχα τον Πασχαλάκη. Η μόνη αξιόλογη στιγμή μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ήρθε στο 44′ με τον Τσιγγάρα να στέλνει την μπάλα με κεφαλιά μόλις άουτ.

Στο δεύτερο μέρος η ελληνική ομάδα επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο πιέζοντας περισσότερο και έχοντας μεγαλύτερο χρόνο την μπάλα στα πόδια της ψάχνοντας την ισοφάριση. Κόντρα στη ροή του ματς η Μίντιλαντ δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία με τον Ίζακσον να δοκιμάζει το πόδι του στο 50′ με δυνατό σουτ εκτός περιοχής αλλά τον Πασχαλάκη να πραγματοποιεί εκπληκτική απόκρουση. Η είσοδος του Μπίσεσβαρ και αργότερα του Βιεϊρίνια έδωσε νέα πνοή και μεγαλύτερη ένταση στην επιθετική γραμμή των Θεσσαλονικέων χωρίς όμως κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Αντίθετα η δεύτερη και τελευταία μεγάλη στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ανήκε στους γηπεδούχους με την μπάλα να τραντάζει στο 89′ τη συμβολή των δοκών του Πασχαλάκη μετά από μακρινό σουτ του Βραζιλιάνου Τσάρλς. Το σκορ έμεινε στο φτωχό 1-0 μέχρι το σφύριγμα της λήξης από τον Άγγλο Κρεγκ Πόουσον, από τον οποίο για άλλον έναν αγώνα έχουν σοβαρά παράπονα οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, αφού άφησε ατιμώρητο το πολύ σκληρό παραδοσιακά παιχνίδι των Δανών από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ενώ σε αντίθεση οι κάρτες που έδειξε στους παίκτες του «Δικεφάλου» ήταν για πολύ πιο σοφτ μαρκαρίσματα.

Το 1-0 είναι ένα αρκετά… πονηρό σκορ, αλλά ο ΠΑΟΚ αν παρουσιαστεί λίγο πιο σοβαρός επιθετικά σε μια βδομάδα στη Θεσσαλονίκη έχει την ικανότητα να φτάσει στην ανατροπή και να πάρει το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης. Σε αυτή την προσπάθειά του θα έχει και τη συμπαράσταση του κόσμου του μετά και την τελευταία απόφαση της Κυβέρνησης που επιτρέπει την παρουσία φιλάθλων στο 50% της χωρητικότητας των γηπέδων. Συγκλονιστική ήταν όμως και στη σημερινή αναμέτρηση η βοήθεια που έδωσαν οι φίλοι των «ασπρόμαυρων» στην αγαπημένη τους ομάδα, καθώς δεν σταμάτησαν να τραγουδούν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

Μίντιλαντ: Όλαφσον, Ντάλσγκααρντ, Σβιατσένκο, Ζουνίνιο, Άντερσον, Σιστο (82′ Μαρόνι), Ονιέντικα, Εβάντερ (60′ Μάγιερ), Ντιρ (60′ Παουλίνιο), Ίσακσεν (69′ Τσαρλς), Μπρουμάντο (69′ Λιντ).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης. Σίντκλει (79′ Ελ Καντουρί), Λύρατζης, Κρέσπο, Ίνγκασον,Τσιγγάρας, Σβαμπ (69′ Βιεϊρίνια), Μίτριτσα (46′ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο (79′ Σοάρες), Α.Ζίβκοβιτς, Ακπόμ (85′ Τσόλακ).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ