Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Bundesliga: Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

Με τα παιχνίδια της 23ης αγωνιστικής συνεχίζεται αυτό το τριήμερο (18-20/2) το πρωτάθλημα της Bundesliga με αρκετά από αυτά να έχουν ενδιαφέρον και για τους δύο αντιπάλους.

 

Η αυλαία ανοίγει απόψε στις 21:30 στο Mewa Arena όπου η Μάιντς υποδέχεται τη Λεβερκούζεν. Οι γηπεδούχοι είναι στην 9η θέση με 31 βαθμούς και αν θέλουν να συνεχίσουν να είναι στο κόλπο για μια θέση που σημαίνει έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα πρέπει να μην έχουν απώλειες εντός έδρας. Απέναντί της φυσικά η πολύ καλή φέτος Μπάγερ που από την 3η θέση με 41 βαθμούς είναι η μόνη που συνεχίζει να κυνηγάει, θεωρητικά τουλάχιστον, μαζί με την Ντόρτμουντ την πρωτοπόρο Μπάγερν και άρα και τον τίτλο.

Αύριο Σάββατο στις 16:30 στην Arena WWK η Άουγκσμπουργκ θα φιλοξενήσει τη Φράιμπουργκ. Η ομάδα του γερμανικού νότου είναι στις επικίνδυνες θέσεις (16η-22β.) και θα κοιτάξει να μην έχει γκέλες μέσα στην έδρα της για να πετύχει τον στόχο της παραμονής χωρίς να χρειαστεί να δώσει καν αγώνες μπαράζ. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται πολύ ψηλά στην 4η θέση (μαζί με Λειψία, Χοφενχάιμ και Ουνιόν) με 34 βαθμούς και θα επιδιώξουν να παραμείνουν στις προνομιούχες θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Την ίδια ώρα στη Φολκσβάγκεν Αρένα η Βόλφσμπουργκ θα αντιμετωπίσει την Χοφενχάιμ, με τους γηπεδούχους να είναι 12οι με 27 βαθμούς και να μη νιώθουν να απειλούνται αλλά ούτε και να απειλούν τις πιο πάνω θέσεις. Αντίθετα η αρκετά καλή φέτος Χοφενχάιμ θέλει να διατηρηθεί στις προνομιούχες πρώτες θέσεις, καθώς αυτή τη στιγμή είναι στην 4η με 34 βαθμούς.

Επίσης αύριο στις 16:30 θα γίνει στο Bielefelder Alm ο αγώνας ανάμεσα σε Αρμίνια Μπίλεφελντ και Ουνιόν Βερολίνου. Η Αρμίνια είναι σε δύσκολη θέση, καθώς είναι 15η με 22 βαθμούς και συγκαταλέγεται στις υποψήφιες για υποβιβασμό ή μπαράζ. Σε αντίθεση με την Ουνιόν που βρίσκεται αρκετά ψηλότερα ισοβαθμώντας στην 4η θέση με άλλες τρεις ομάδες και κυνηγάει φυσικά ό,τι καλύτερο μπορεί να κερδίσει.

Τελευταίο παιχνίδι με σέντρα το Σάββατο στις 16:30 είναι αυτό που θα διεξαχθεί στη Mercedes Benz Arena όπου η Στουτγκάρδη θα υποδεχθεί την Μπόχουμ. Οι γηπεδούχοι αν θέλουν να έχουν ελπίδες παραμονής στη μεγάλη κατηγορία πρέπει να κερδίζουν συνεχώς βαθμούς εντός έδρας καθώς είναι στη 17η και προτελευταία θέση με 18 βαθμούς, ενώ η Μπόχουμ νιώθει πιο άνετα στην 11η θέση με 28 βαθμούς.

Αύριο στις 19:30 η Κολωνία θα υποδεχθεί στο Ράιν Ενεργκί την Άιντραχτ Φρανκφούρτης σε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι. Η Κολωνία είναι 8η με 32 βαθμούς και η Άιντραχτ 9η, ένα βαθμό πίσω.

Την Κυριακή στις 16:30 στην Allianz Arena η πρωτοπόρος Μπάγερν Μονάχου (52β.) δε θα δυσκολευτεί λογικά να πάρει το τρίποντο απέναντι στην ουραγό Γκρόιτερ Φιρτ που έχει μόλις 13 βαθμούς.

Δύο ώρες αργότερα θα ξεκινήσει η αναμέτρηση στο Signal Iduna Park ανάμεσα στη δεύτερη Ντόρτμουντ, που έχει 46 βαθμούς, και την 13η Γκλάντμπαχ που έχει 26 βαθμούς. Οι γηπεδούχοι συνεχίζουν να ελπίζουν σε στραβοπατήματα της Μπάγερν αλλά θα πρέπει ταυτόχρονα οι ίδιοι να προχωρούν μόνο με νίκες.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής ολοκληρώνεται την Κυριακή στις 20:30 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου με την Χέρτα να υποδέχεται τη Λειψία. Η γηπεδούχος Χέρτα θέλει τους βαθμούς για να μην μπλέξει σε περιπέτειες, καθώς βρίσκεται στην 14η θέση με 23 βαθμούς, ενώ αντίθετα η Λειψία που είναι 4η θα προσπαθήσει να κρατήσει τη θέση της που είναι πολύτιμη αφού είναι η τελευταία που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής της Bundesliga:

Παρασκευή 18/2

21:30  Μάιντς – Λεβερκούζεν

Σάββατο 19/2

16:30  Άουγκσμπουργκ – Φράιμπουργκ

16:30  Βόλφσμπουργκ – Χοφενχάιμ

16:30  Αρμίνια Μπίλεφελντ – Ουνιόν Βερολίνου

16:30  Στουτγκάρδη – Μπόχουμ

19:30  Κολωνία – Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Κυριακή 20/2

16:30  Μπάγερν Μονάχου – Γκρόιτερ Φιρτ

18:30  Ντόρτμουντ – Γκλάντμπαχ

20:30  Χέρτα Βερολίνου – Λειψία

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ