Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Παρουσιάστηκε η Mercedes W13

Η Mercedes W13 είναι το όγδοο μονοθέσιο της Formula 1 που παρουσιάζεται επίσημα ενόψει της νέας σεζόν, με την Γερμανική ομάδα να επιστρέφει στο παραδοσιακό ασημί χρώμα, μετά από δυο σεζόν, όπου χρησιμοποιούσε το μαύρο χρώμα.

Στόχος της Mercedes για το 2022 είναι να συνεχίσει το σερί  των οκτώ συνεχόμενων τίτλων κατασκευαστών ξεκίνησε από το 2014.

«Η νοοτροπία της ομάδας ήταν πάντα η ίδια τα τελευταία χρόνια, ότι ο αριθμός των πόντων επανέρχεται στο μηδέν», δήλωσε ο διευθυντής της ομάδας της Mercedes, Toto Wolff.

«Δεν υπάρχει τίποτα από τα προηγούμενα χρόνια που θα σε κάνει να κερδίσεις το τρέχον πρωτάθλημα».

«Όπως κάθε χρόνο, είμαστε επιφυλακτικοί, αν έχουμε κάνει αρκετά καλή δουλειά, και αυτή είναι η σωστή νοοτροπία».

«Παρακολουθούσα την πορεία των εργασιών τις τελευταίες ημέρες, κοιτάζοντας αυτό το απίστευτο μηχάνημα, και τώρα το να το βλέπω ολοκληρωμένο με το αμάξωμά του είναι πολύ συναρπαστικό. Είναι πολύ εκπληκτικό, αλλά ελπίζω να είναι εκπληκτικό όταν το οδηγούμε σε μια ώρα».

Ο Lewis Hamilton θα διεκδικήσει και πάλι το όγδοο παγκόσμιο πρωτάθλημα φέτος, καθώς το 2021 έχασε τον τίτλο στον τελευταίο γύρο από τον Max Verstappen.

«Προχωρώντας στη φετινή χρονιά, δεν έχω θέσει στόχους αρχικά», είπε ο Hamilton. «Νομίζω ότι φυσικά, κάθε άτομο σε αυτήν την ομάδα έχει εργαστεί προς τον απώτερο στόχο να κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα και να ανεβάσει ξανά τον πήχη και να κάνει κάτι που κανένας άλλος δεν έχει κάνει πριν».

Μαζί με τον Χάμιλτον στη Mercedes φέτος ο νέος teammate του θα είναι George Russell, ο οποίος αντικατέστησε τον Valtteri Bottas.

«Υπάρχουν τόσα πολλά πρόσωπα που έχω γνωρίσει τα τελευταία έξι ή επτά χρόνια τώρα», είπε ο Russell.

«Έχοντας δουλέψει με τον Lewis ή βλέποντας τον Lewis να δουλεύει όταν ήμουν junior οδηγός ή καθόμουν στις συναντήσεις μηχανικών, θα νιώθω φυσιολογικά με το να είμαι teammate του».

«Πιστεύω ότι θα είναι μια πραγματικά συναρπαστική σεζόν για όλους εμάς και τη Formula 1 γενικά».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ