Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

“Πράσινος” θρίαμβος στο αθηναϊκό ντέρμπι (3-0)

“Πράσινη” κυριαρχία στο αθηναϊκό ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής για την Super Leauge. Ο Παναθηναϊκός έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και με τρία γκολ από το πρώτο ημίχρονο, πήρε ένα τρίποντο εξάδας απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός τα έκανε όλα σωστά στο πρώτο μέρος και με μια εντυπωσιακή-αποτελεσματική εμφάνιση, σκόραρε τρεις φορές απέναντι στην ΑΕΚ των πολλών προβλημάτων, σε ότι έχει να κάνει με την αμυντική της λειτουργία.

Στο δεύτερο μέρος μπορεί η “Ένωση” να απείλησε με την είσοδο του Αραούχο και του Μάνταλου, αλλά δεν κατάφερε να αλλάξει το σκορ του αγώνα και να επιστρέψει στην διεκδίκηση του ματς.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Αποτελεσματικό το “Τριφύλλι”, “χτύπησε” την άμυνα της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ήταν εκείνη που πίεζε ψηλά στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η κεφαλιά του Βράνιες στο 5′ μετά από κόρνερ, ήταν η πρώτη σημαντική στιγμή της αναμέτρησης. Ένα μακρινό σουτ του Λιβάι Γκαρσία στο 11′, δεν ενόχλησε καθόλου τον Διούδη. Το άτσαλο μαρκάρισμα του Ρότα στον Αλεξανδρόπουλο, εντός περιοχής, έδωσε πέναλτι στον Παναθηναϊκό πριν συμπληρωθεί το 15λεπτο. Ο Αϊτόρ κατάφερε να το μετατρέψει σε γκολ και έκανε το 1-0. Σαν να μην έφτανε αυτό για την ΑΕΚ, ο Παλάσιος λίγα δευτερόλεπτα αργότερα βγήκε στην κόντρα επίθεση και νίκησε τον Τσιντώτα για το 2-0.

Η “Ένωση” προσπάθησε να αντιδράσει με Ανσαριφάρντ στο 25′ και Τσούμπερ στο 26′ να στέλνουν την μπάλα στο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι όμως δεν αγχώθηκαν και με την σέντρα του Αϊτόρ ο Ιωαννίδης έκανε εύκολα το 3-0 ανάμεσα σε Βράνιες και Τζαβέλλα στο 29′. Οι δύο ομάδες από εκεί και έπειτα συνέχισαν να αναπτύσσονται ψάχνοντας το γκολ. H AEK απείλησε στο 31′ με την κεφαλιά του Σάκχοφ, ο Αϊτόρ απάντησε με ένα μακρινό σουτ στο 32′, ενώ ο Σιμός απείλησε και εκείνος από μακριά στο 36′. Η καλύτερη όμως ευκαιρία ήρθε στο 44′ για το “Τριφύλλι”. Ο Ιωαννίδης έπειτα από φανταστική κίνηση του Αλεξανδρόπουλου πλάσαρε και είδε τον Τσιντώντα να αποκρούει πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια.

Μάνταλος και Αραούχο δεν έφεραν (ούτε εκείνοι) την “άνοιξη”

Με τρεις διορθωτικές αλλαγές από τον Αργύρη Γιαννίκη, ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Οι δύο από αυτές (Μάνταλος και Αραούχο), συνεργάστηκαν, στο 48′ και στο 56′, με τον Αργεντινό να απειλεί εξαιρετικά τον Διούδη και στις δύο περιπτώσεις, αλλά να μην στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Η απάντηση των “πράσινων” σε αυτές τις ευκαιρίες ήταν καταιγιστική. Η τριπλή ευκαιρία των Σένκεφελντ και Παλάσιος βρήκε σε ετοιμότητα τους Τσιντώντα και Σάκχοφ που έδιωξαν την μπάλα στο 60′. Ένα λεπτό αργότερα ο Ρότα πρόλαβε τελευταία στιγμή την μπάλα πριν περάσει την γραμμή για το 4-0 από τον Ιωαννίδη.

Ο Παλάσιος ήταν εντυπωσιακός και κατάφερε να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ, παίρνοντας και την κίτρινη κάρτα του Πέτρου Μάνταλου. Στο 79′ η σέντρα του Μάνταλου για τον Τζαβέλλα, βρήκε σε ετοιμότητα και πάλι τον Διούδη. Χωρίς κάποια άλλη αξιοσημείωτη στιγμή ολοκληρώθηκε το ματς και ο Παναθηναϊκός πήρε ένα κομβικό τρίποντο. Με αυτό το αποτέλεσμα οι “πράσινοι” θα βρίσκονται στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος και θα συμμετάσχει στα πλέι οφ για να διεκδικήσει το πολυπόθητο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ενδεκάδες

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Χουνακάρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σάντεζ, Αλεξανδρόπουλος (77′ Βιτάλ), Ρούμπερν, Γκατσίνοβιτς (66′ Κουρμπέλης), Παλάσιος, Αϊτόρ (87′ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (77′ Καρλίτος)

ΑΕΚ (Αργυρής Γιαννίκης): Τσιντώτας Ρότα, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (46′ Μοχαμάντι), Σάκχοφ, Σιμόες ( 74′ Λε Ταλέκ), Γκαρσία, Άμραμπατ, Τσούμπερ (46′ Μάνταλος), Ανσαριφάρντ (46′ Αραούχο)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ