Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία (1-0): Ζωντανός για την εξάδα ο «Άγιαξ της Ηπείρου»

Σε έναν πολύ καλό αγωνιστικό χώρο στους Ζωσιμάδες ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε και πήρε το τρίποντο που της δίνει ελπίδες για την είσοδο του στα play off μετά την αφαίρεση πέντε βαθμών που της επιβλήθηκε, ενώ η Λαμία πέφτει στην 13η θέση μετά και την νίκη του Ατρομήτου.

Ο ΠΑΣ Γιάννενα κέρδισε με (1-0) την Λάμια για την 25η αγωνιστική της Super league interwetten, σε έναν άστατο καιρό αλλά σε πολύ καλό αγωνιστικό χώρο που αξίζει να αναφερθεί. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης το πέτυχε ο Πίρσμαν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς κάποιον ιδιαίτερο ρυθμό, με τις δύο ομάδες συγκεντρωμένες στην ανασταλτική τους λειτουργία, με την Λαμία να απειλεί με Τσούκαλο στο 6’ και Τιρόνε στο 22’ χωρίς όμως και στις δύο περιπτώσεις να βρίσκουν εστία και να απειλούν τον Λοντίγκιν. Τα Γιάννενα δεν κατάφεραν να βρούνε χώρους ώστε να απειλήσουν ιδιαίτερα την Λαμία εκτός το σουτ του Σνάιντερ που κόντραρε και βγήκε κόρνερ.

Ξεχώρισε το γκολ πού ήρθε για τα Γιάννενα στις καθυστερήσεις μετά την σέντρα του Ντομίγκες, η κόντρα του Προβιδάκη, το κακό διώξιμο του Μαζουλουξή και το τρομερό σουτ του Πίρσμαν διαμορφώνοντας έτσι το 1-0 για τους Γιαννιώτες.  

Το δεύτερο ημίχρονο είχε πάνω κάτω τον ίδιο ρυθμό με τον Μιχάλη Γρηγορίου όμως να αλλάζει τον σχηματισμό του σε 4-2-3-1 βάζοντας τετράδα στην άμυνα ώστε να επιτεθεί και να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Από την άλλη ο Ηρακλής Μεταξάς κράτησε το 4-4-2 όπως και στο πρώτο μέρος.

Οι Γιαννιώτες δεν είχαν την διάθεση να επιτεθούν, έδωσαν την μπάλα στην Λαμία χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν. Το τελευταίο τέταρτο απέκτησε μια άγρια ομορφιά το παιχνίδι, αρχικά απειλούν τα Γιάννενα μετά την εξαιρετική έκρηξη του Περέα να βγαίνει από τα πλάγια όπου βρίσκει τον Λουκας και εκείνος από πλεονεκτική θέση στέλνει την μπάλα στον Καραβέλη στο 75′. Δύο λεπτά αργότερα ήταν σειρά της Λαμίας να απειλήσει μετά την κόντρα του Εραμούσπε βγήκε σε τετ α τετ ο Μπεχαράνο αλλά ο Λομτίγκιν είχε απάντηση. Στο 79′ σουτ Τσούκαλου μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ και στι 81′ σουτ Περέα μπλοκάρει ο Καραβέλης, από εκεί και πέρα τίποτα παραπάνω.

Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά κρατά ζωντανές τις ελπίδες για την εξάδα μετά την αφαίρεση βαθμών που έφαγε και πλέον έχει μείνει μια αγωνιστική με τον Βόλο εκτός έδρας, από την άλλη η Λαμία έπεσε στην 13η θέση έχοντας τελευταία αγωνιστική τον ΠΑΟΚ εντός έδρας.

Ενδεκάδες

ΠΑΣ Γιάννενα(Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Εραμούσπε, Σάλιακας, Κάργας, Πίρσμαν, Σνάιντερ(Λιάσος 81′), Στάνκο, Καραχάλιος(Μορέιρα 72′), Γκαρντάφσκι, Περέα(Παντελάκης 87′), Ντομίγκεζ.

ΠΑΣ Λαμία(Μιχάλης Γρηγορίου): Καραβέλης, Λούκας, Σαραμαντάς, Μουζουλουξής(Μπαγκουρά 46′), Βέλλιος(Αραμπούλι 54′), Μπεχαράνο, Αντέτζο, Γκέντσογλου(Μαρτίνεζ 62′), Τιρόνε(Ελευθεριάδης 78′), Τσύκαλος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ