Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Λίβερπουλ – Γουέστ Χαμ 1-0: Μανέ και VAR, έδιωξαν το βάρος από τους “Reds”!

Η Λίβερπουλ επικράτησε με σκορ 1-0 της Γουέστ Χαμ στο Άνφιλντ, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος. Το οριακό γκολ του Σαντιό Μανέ στο 27′ της αναμέτρησης, χάρισε το εξαιρετικά σημαντικό τρίποντο στους “κόκκινους” του Γιούργκεν Κλόππ, διατηρώντας τους ζωντανούς στη μάχη της φετινής Πρέμιερ Λίγκ.

Η Λίβερπουλ υποδέχτηκε την Γουέστ Χαμ σε μια άκρως ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, με έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι δυσκολεύτηκαν, αλλά πανηγύρισαν τελικά τους τρεις βαθμούς, που τους κρατούν σε απόσταση μιας μόνο νίκης από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι, συνεχίζοντας παράλληλα την καλή εντός έδρας παράδοση τους απέναντι στα “σφυριά“.

Η Λίβερπουλ μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, με την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, να έρχεται λίγο πριν τη συμπλήρωση 70”. Μια έξυπνη πάσα του Αλεξάντερ-Άρνολντ έβγαλε σε τετ-α-τετ τον Σαλάχ, όμως ο Αιγύπτιος έστειλε την μπάλα πάνω στο σώμα του Φαμπιάνσκι. Στο 14‘ ήταν η σειρά της Γουέστ Χαμ να υπενθυμίσει την παρουσία της. Το δυνατό σουτ του Αντόνιο μάζεψε πίσω τα χέρια του Άλισσον, όμως ο Βραζιλιάνος κίπερ κατόρθωσε να διώξει την μπάλα σε κόρνερ, και να κρατήσει ανέπαφη την εστία της Λίβερπουλ. Στο 22‘ ο τερματοφύλακας των “κόκκινων“, που έδειχνε να ψάχνει τα πατήματα του στα πρώτα 25‘ του αγώνα, χάρισε αβίαστα ένα κόρνερ στους φιλοξενούμενους, πραγματοποιώντας μια φαινομενικά εύκολη, αλλά εντελώς ασταθή απόκρουση, στο σουτ και πάλι του Αντόνιο. Η ομάδα του Μόγιες, συνέχισε στην αναμέτρηση κρατώντας πολύ κοντά τις γραμμές της, προσπαθώντας να μην αφήσει χώρους στις “μηχανές” της Λίβερπουλ. Στο 27‘, και μετά τη συμβολή της τεχνολογίας, ο Μανέ ήταν αυτός που άνοιξε τον λογαριασμό στο ματς, μετά από μια σέντρα-σουτ του Αλεξάντερ-Άρνολντ. Στο 39‘ η Γουέστ Χαμ απείλησε ξανά τα καρέ της Λίβερπουλ, με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ να επεμβαίνει δύο φορές, και να διατηρεί το 0 στα δίχτυα της ομάδας του.

Στην επανάληψη, η Λίβερπουλ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ψάχνοντας εναγωνίως το δεύτερο γκολ που θα κλείδωνε το πολυπόθητο τρίποντο, ενώ αντίθετα η Γουέστ Χαμ δεν ήταν ιδιαιτέρως κινητική στο ίδιο διάστημα. Στο 51‘ ήρθε να προστεθεί ένας νέος πονοκέφαλος για τον Μόγιες, όταν μετά από μια μονομαχία με τον Ρόμπερτσον, ο Μπόουεν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το ματς ως τραυματίας. Στο 70‘ ο Λαντσίνι σπατάλησε ίσως την μεγαλύτερη ευκαιρία των “σφυριών” στην αναμέτρηση. Ο Αργεντινός απέφυγε εντυπωσιακά τον Αλεξάντερ-Άρνολντ, και παρότι είχε τη δυνατότητα να ζυγίσει την προσπάθεια του αφού ο Άγγλος οπισθοφύλακας ήταν παντελώς εξουδετερωμένος στο έδαφος, έδωσε πολύ ύψος στην μπάλα η οποία κατέληξε έξω. Η Γουέστ Χαμ από τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα κι έπειτα, έγινε πιο απειλητική στους χώρους, εκμεταλλευόμενη την κινητικότητα από την πλευρά του Μπενραχμά, που ήρθε από τον πάγκο. Στο 80‘, ο Κεϊτά έβαλε “στοπ” στην προσπάθεια του Αντόνιο, που πλησίαζε επικίνδυνα την περιοχή των “κόκκινων“, μετά από την φανταστική πάσα του Νομπλ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, οι παίκτες του Κλοππ κατόρθωσαν απλά να διαχειριστούν το προβάδισμα που είχαν από το πρώτο ημίχρονο, την ώρα που τα “σφυριά” είχαν το δικό τους μομέντουμ στην αναζήτηση του γκολ της ισοφάρισης. Με αυτό τον τρόπο, το 1-0 ήταν και το τελικό σκορ στο Άνφιλντ!

 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Liverpool (Jurgen Klopp): Alisson, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson, Keita (Milner 90′), Mane, Diaz (Jones 96′), Salah (Jota 79′) 

West Ham United (David Moyes): Fabianski, Johnson, Dawson, Zouma, Cresswell, Fornals (Chesters 93′), Soucek, Lanzini, Vlasic (Noble 61′), Bowen (Benrahma 53′), Antonio

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ