Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μικρό προβάδισμα και νίκη για την Λυών κόντρα στην Πόρτο

Πρεμιέρα απόψε για τα ματς της φάσης των 16 του Europa League με την Λυών να κερδίζει την Πόρτο μέσα στο Ντραγκαό και να αποκτά μικρό προβάδισμα για την ρεβάνς στην Γαλλία.

Μόλις στο 1ο λεπτό ο Πακετά έφυγε γρήγορα μπροστά, συγκρούστηκε με τον Πέπε με αποτέλεσμα υπάρχει διακοπή 5 λεπτών και τους δύο τελικά να συνεχίζουν το παιχνίδι με επίδεσμο στο κεφάλι. Μετά από αυτό το παιχνίδι βρήκε ρυθμό με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται στο 10′. Έπειτα από στημένη μπάλα για την Λυών ο Ντεμπελέ πήρε την κεφαλιά με τον Ντιόγκο Κόστα να απομακρύνει. Η Πόρτο στην συνέχεια αντεπιτέθηκε και πορπσάθησε να απειλήσει με τα σουτ των Βιτίνια και Ουρίμπε. Στο 33′ ο εξτρέμ της Πόρτο Πεπέ Ακουίνο σούταρε σούταρε δυνατά με τον Λόπες να απομακρύνει ενώ στο 39′ έπειτα από σέντρα του Ντιμπουά, Εκαμπί και Ντεμπελέ δεν κατάφεραν να συννενοηθούν για το ποιος θα εκτελέσει με τον Καμερουνέζο επιθετικό να μην καταφέρνει τελικά να σκοράρει.

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με την αναγκαστική αλλαγή του Πέπε καθώς δεν μπόρεσε να συνεχίσει έπειτα από την σύγκρουση του στο 1ο μέρος με τον Ρούμπεν Σεμέδο να πραγματοποιεί την 1η του εμφάνιση με την Πόρτο μετά την μεταγραφή του από τον Ολυμπιακό. Η Λυών μπήκε δυνατά και κατάφερε να απειλήσει με τις μεγάλες ευκαιρίες των Ντεμπελέ και Πακετά ρπιν ανοίξει το σκορ. Στο 59′ ο Εκαμπί πάτησε στην περιοχή και έκανε το γύρισμα, ο Ντεμπελέ έκανε επαφή με την μπάλα με τον Πακετά να εκτελέι τελικά στην κάτω δεξία γωνία του Κόστα για το 0-1. Αξίζει να αναφερθεί πως το γκολ μέτρησε μέσω VAR και πως αρχικά είχε ακυρωθεί ως οφσάιντ. Στο 63΄ο Πακετά υπέπεσε σε χέρι πέναλτυ στην μεγάλη περιοχή της ομάδος του με τον διαιτητή τελικά, μέσω VAR ξανά, να αλλάζει την απόφαση του και να καταλογίζει οφσάιντ. Στην συνέχεια και μέχρι το τέλος του ματς η Πόρτο έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης. Στο 86′ ο Τόνι Μαρτίνεθ σέντραρε και ο Γκαλένο με δυνατό σουτ στην κίνηση δεν κατάφερε να σκοράρει. Στην τελευταία φάση του αγώνα το VAR έκανε πάλι την εμφάνιση του. Έπειτα από γέμισμα ο Μπεμπά ευνοήθηκε και βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Λόπες τον οποίο και νίκησε για το 1-1. Παρόλα αυτά, πριν φτάσει η μπάλα σε αυτόν πέρασε από το κεφάλι του Μαρτίνεθ με αποτέλεσμα εκείνη την στιγμή να είναι εκτεθειμένος ο Κονγκολέζος στόπερ της Πόρτο.

Τελικό αποτέλεσμα λοιπόν 0-1 με την Λυών να παίρνει μία μεγάλη νίκη στην Πορτογαλία σε ένα ματς που σίγουρα οι Δράκοι άξιζαν κάτι καλύτερο με την τύχη και το VAR να τους γυρίζουν την πλάτη.

Οι συνθέσεις:

Πόρτο: Ντιόγκο Κόστα, Ζοάο Μάριο, Πέπε (46′ Σεμέδο), Μπεμπά, Ζαιντού, Οτάβιο (88′ Κονσεισάο), Βιτίνια, Ουρίμπε, Πεπέ Ακουίνο, Εβανίλσον (72′ Τ. Μαρτίνεθ), Ταρεμί (80′ Γκαλένο)

Λυών: Λόπες, Ντιμπουά (82′ Γκούστο), Μέντες, Λουκεμπά, Έμερσον, Φάιβρ (80′ Αουάρ), Εντομπελέ, Κακρέ, Εκαμπί, Πακετά, Ντεμπελέ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ