Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Χωρίς νικητή το αθηναϊκό ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε την ΑΕΚ για την 1η αγωνιστική των play off, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1 και το αθηναϊκό ντέρμπι να μην έχει νικητή.

Οι “πράσινοι” θέλησαν να χτίσουν πάνω στην νίκη που πραγματοποιήσαν πριν δύο εβδομάδες απέναντι στην ΑΕΚ και να ξεκινήσουν με το δεξί στα play offs. Ευτύχησαν να προηγηθούν στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Αϊτόρ, αλλά η απάντηση της Ένωσης ήρθε με το πέναλτι του Άμραμπατ λίγο πριν λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Αυτό το αποτέλεσμα φαίνεται να αφήνει μια γλυκόπικρη “γεύση” και στις δύο ομάδες. Από την μια η ΑΕΚ δεν αύξησε την διαφορά της από τον Παναθηναϊκό, αλλά παρέμεινε σταθερά στους τέσσερις πόντους. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 43 πόντους (σε αντίθεση με την ΑΕΚ που έχει 47) και δεν μείωσε την απόσταση από την πρώτη τριάδα.

Σε ότι αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, η ΑΕΚ ήταν εκείνη που δημιούργησε την πρώτη μεγάλη στιγμή στο ματς, αλλά το σουτ του Τσούμπερ στο 2′ (έπειτα από πάσα του Μάνταλου) πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Η λάθος πάσα του Μήτογλου και τα πολλά κενά στην άμυνα των φιλοξενούμενων δύο λεπτά αργότερα, έδωσαν την ευκαιρία στον Αϊτόρ να κλέψει και να κάνει το 1-0 νικώντας τον Στάνκοβιτς. Από εκεί και έπειτα η Ένωση είχε την κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο, απειλώντας την εστία του Διούδη με τα σουτ των Αραούχο στο 10′, Τσούμπερ στο 16′ και Μάνταλου στο 22′.

Η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου συνέχισε να κρατά την μπάλα και να δημιουργεί φάσεις, με τον Παναθηναϊκό να έχει περισσότερο παθητικό ρόλο. Το σουτ του Άμραμπατ στο 23′ και οι κεφαλιές του Μάνταλου και του Αραούχο δέκα λεπτά αργότερα, ήρθαν να προστεθούν στην λίστα με τις ευκαιρίες των “κιτρινόμαυρων”. Έτσι φτάσαμε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όπου η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι. Ο Αραούχο ανατράπηκε εντός περιοχής από τον τερματοφύλακα του “Τριφυλλιού” έπειτα από σέντρα του Άμραμπατ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μαροκινός και έκανε το 1-1, ισοφαρίζοντας για την ΑΕΚ σε ένα κομβικό σημείο για την αναμέτρηση.

Το γκολ της Ένωσης φαίνεται πως της έδωσε περισσότερη ώθηση για την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Μάλιστα μετά από κόρνερ στο 49′, ευτύχησε να προηγηθεί με το γκολ του Μήτογλου, αλλά ο Έλληνας αμυντικός εντοπίστηκε σε θέση offside. Η εξαιρετική συνεργασία των Άμραμπατ και Τσούμπερ στο 53′, έβγαλε σε πλεονεκτή θέση τον Μισελέν, όμως ο μπακ της ΑΕΚ άργησε να εκτελέσει από δύσκολη διαγώνια θέση. Η εικόνα του Παναθηναϊκού προβλημάτισε τον προπονητή του και έτσι πριν συμπληρωθεί μία ώρα παιχνιδιού πραγματοποίησε τέσσερις αλλαγές, οδηγώντας σε ένα σύστημα 4-3-3.

Αυτή η απόφαση του Σέρβου προπονητή, έδωσε ρυθμό και περισσότερη ενέργεια, τόσο στον Παναθηναϊκό, όσο και γενικότερα στην αναμέτρηση. Προσπάθησε (και εν μέρει τα κατάφερε) να σπάσει την κυκλοφορία μπάλας της ΑΕΚ, ενώ η Ένωση θέλησε να “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις. Οι δύο πλευρές είχαν τις ευκαιρίες τους στο τελευταίο δεκάλεπτο με τον Παλάσιος, τον Αραούχο και τον Τάνκοβιτς αντίστοιχα, αλλά δεν έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα. Τελικό αποτέλεσμα 1-1.

Ενδεκάδες

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Χουανκάρ, Σάρλια, Σένκεφελντ, Σάντσες (59′ Κώτσιρας), Ρούμπεν, Κουρμπέλης (59′ Μαουρίσιο), Γκατσίνοβιτς (46′ Χατζηγιοβάνης), Αϊτόρ (92′ Βιτάλ), Παλάσιος, Καρλίτος (59′ Βιγιαφάνιες)

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σίμοες (88′ Λε Ταλέκ), Χατζισαφί, Μάνταλος (76′ Γέβτιτς), Άμραμπατ (78′ Γκαρσία), Τσούμπερ (88′ Τάνκοβιτς), Αραούχο

Κίτρινες κάρτες: 33′ Κουρμπέλης, 33′ Σιμόες, 36′ Άμραμπατ, 46′ Διούδης, 60′ Μαουρίσιο,

Διαιτητής: Ν. Νταμπάνοβιτς, Βοηθοί: Β. Τοντόροβιτς, Μ. Ντούκιτς, 4ος: Τ. Παπαπέτρου, VAR: Α. Ναρκίσο, AVAR: Μ. Παπαδάκης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ