Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ολυμπιακός-Άρης 2-1: Βήμα τίτλου με λυτρωτή Ελ Αραμπί

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Άρη με 2-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των Play Offs της Super League.

Οι Θεσσαλονικείς πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, αλλά υπέστησαν την πρώτη ήττα τους επί εποχής Μπούργος ύστερα από τρεις διαδοχικές νίκες. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν προβληματική παρουσία στον αγωνιστικό και η απόδοσή τους δεν κυμάνθηκε σε υψηλό επίπεδο, αλλά στο τέλος μίλησε η εμπειρία και η κλάση ορισμένων ποδοσφαιριστών τους.

Ο Άρης έφτασε στα όριά του τον Ολυμπιακό για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι Πρωταθλήματος, αλλά ο Θρύλος πήρε αυτό που ήθελε και… ρεβάνς για την ήττα του στο «Κλεάνθης Βικελίδης» πριν από μία εβδομάδα. Σε ένα παιχνίδι με πολλή ένταση και πολύ VAR, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς άρχισε με νίκη τη διαδικασία των Play Offs της Super League, φτάνοντας τους 68 βαθμούς ύστερα από 27 αγωνιστικές (21-5-1). Παράλληλα, διατήρησε το εντός έδρας αήττητο (12-2-0).

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί αστόχησε σε πέναλτι στο 40′, καθώς ο Χουλιάν Κουέστα απέκρουσε στη δεξιά γωνία, αλλά το χτύπημα έπρεπε να επαναληφθεί από τη στιγμή που ο τερματοφύλακας του Άρη δεν πατούσε κανένα από τα δύο πόδια του στη γραμμή του τέρματος, όπως προβλέπει ο κανονισμός. Διαιτητής και δεύτερος βοηθός έχασαν τη φάση, όπως και οι VAR.

Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα με κεφαλιά του Παπέ Αμπού Σισέ στο 45’+1′, με τον Σενεγαλέζο κεντρικό αμυντικό να φτάνει τα 6 γκολ στη σεζόν, σε σύνολο 34 αγώνων.

Ο διαιτητής Ευάγγελος Μανούχος πήρε πίσω την απόφασή του για πέναλτι υπέρ του Άρη στο 51′ (ο Αμπουμπακάρ Καμαρά πάτησε τον Τόμας Βατσλίκ και δεν ανατράπηκε από τον Τσέχο τερματοφύλακα, αλλά εκβίασε το πέναλτι, πέφτοντας εύκολα στο χορτάρι), ενώ οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν στο 61′ με τον Μπαντού Εντιαγέ.

Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε στο 85′ ο Ελ Αραμπί, ο οποίος ανέλαβε και τη δεύτερη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του στην αναμέτρηση, όντας εύστοχος. Η παράβαση δόθηκε σε παρατεταμένο κράτημα του Φαμπιάνο πάνω στον Σισέ, ο οποίος παρεμποδίστηκε την ώρα που επιχειρούσε άλμα για κεφαλιά μετά την εκτέλεση κόρνερ του Ματιέ Βαλμπουενά.

Να σημειωθεί πως περίπου 50 οπαδοί του Άρη έδωσαν το «παρών» στο Καραϊσκάκης, ενισχύοντας την ομάδα τους.

Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ 2-1

Γήπεδο: «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος (ΕΠΣ Αργολίδας)

ΓΚΟΛ: 45’+1′ Σισέ, 85′ πέν. Ελ Αραμπί / 61′ Εντιαγέ

Κίτρινες κάρτες: 33′ Μανωλάς, 43′ Μπουχαλάκης / 39′ Κουέστα, 51′ Αμπουμπακάρ Καμαρά, 67′ Γκάνεα, 83′ Φαμπιάνο, 84′ Ματίγια, 86′ Σάσα, 90’+2′ Εντιαγέ

Οι Συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (81′ Βρουσάι), Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (63′ Μαντί Καμαρά), Ροντρίγκες (63′ Τικίνιο), Καρβάλιο (63′ Βαλμπουενά), Μασούρας (46′ Αγκιμπού Καμαρά), Ελ Αραμπί.

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα (76′ Λούμορ), Σάσα, Ματίγια, Ιτούρμπε (70′ Χαΐροβιτς), Εντιαγέ, Μπρούνο Γκάμα (69′ Πάλμα), Αμπουμπακάρ Καμαρά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ