Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα: Ο Άκπομ λύτρωσε στο τέλος τον «Δικέφαλο» που κοιτάζει την Γάνδη

Ο ΠΑΟΚ ανέκαμψε το εμπόδιο του ΠΑΣ Γιάννενα για την πρώτη αγωνιστική των playoffs με γκόλ του Τσούμπα Άκμομ στο 90΄.Ο «Δικέφαλος» πλέον έχει την Πέμπτη το βράδυ τον αγώνα στην Γάνδη για τους 16΄ UEFA Conferenece League που θα κρίνει την πρόκριση .

Ο Τσούμπα Άκμομ στο 90+1′ λύτρωσε τον «Δικέφαλο» και τού χάρισε το τρίποντο για την πρεμιέρα των playoffs. Ωστόσο το μυαλό της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι πλέον στον κρίσιμο αγώνα της Πέμπτης κόντρα στην Γάνδη στο Βέλγιο για τους 16΄ UEFA Conferenece League που θα κρίνει την πρόκριση ,έχοντας το προβάδισμα με 1 γκόλ απο τον πρώτο αγώνα.

Ο Ρουμάνος προπονητής για αυτόν τον λόγο παρατάχθηκε χωρίς  Πασχαλάκη, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Αουγκούστο και τον τιμωρημένο Καντουρί να μένουν εκτός αποστολής ήταν αναμενόμενο το εκτεταμένο rotation, που έφερε τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Σάστρε, Μιχάι, Μιχαηλίδη και Σίντκλεϊ. Μπροστά τους ήταν οι Σοάρες και Κούρτιτς. Ο Κούρτιτς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα με την Γάνδη καθώς συμπλήρωσε δύο κίτρινες κάρτες.

Ο ΠΑΣ πήγε στην Τούμπα με 17 ποδοσφαιριστές και χωρίς τον προπονητή του. Ο Ηρακλής Μεταξάς έμεινε, λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρεί, στα Γιάννινα με τον Θανάση Στάικο να παρατάσσει τους φιλοξενούμενους χωρίς τους δύο βασικούς , Σάλιαγκα και Πίρσμαν.

Αγώνας :

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και απείλησε πρώτο με Λέο Ζαμπά πριν το 10΄.Ωστόσο η αναγκαστική αλλαγή του Γιάννη Μιχαιλήδη στο 14΄λόγω τραυματισμού έβαλε τον Λουτσέσκου σε σκέψεις πριν την Γάνδη και έριψε στον αγώνα τον Κρέσπο, ο οποίος πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού .Στην συνέχεια ο «Δικέφαλος» εξακολούθησε να έχει την κατοχή της μπάλας που έφτασε και στο 72% και αρκετές τελικές προς την εστία, όπως αυτή με τον Τσόλακ στο 36ο λεπτό, αλλά επί της ουσίας οι παίκτες του δεν απείλησαν τον Λοντίγκιν.

Και στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε σε υψηλά ποσοστά την κατοχή της μπάλας αλλά με τον Λοντίγκιν με βρίσκεται σε εξαιρετική μέρα να σταματάει τις ευκαιρίες των Μιτρίτσα , Κούρτιτς και Λέο Ζαμπά απο το 60΄’εως το 75΄.Η συνεχής πίεση του ΠΑΟΚ έφερε αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις .Ο Τσούμπα Άκμομ στο 90+1′ λύτρωσε τον «Δικέφαλο» με κεφαλιά  που πείρε τους πρώτου τρείς βαθμούς στο playoffs και προετοιμάζεται για την Γάνδη στο Βέλγιο την Πέμπτη το βράδυ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιιτς, Σάστρε, Μιχάι, Μιχαηλίδης (17’ Κρέσπο), Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Σοάρες, Μουργκ (46’ Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ (73’ Α. Ζίβκοβιτς), Ζαμπά, Τσόλακ (66’ Άκπομ).

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος, Εραμούσπε, Κάργας, Γκαρντάβσκι, Στάνκο, Ντομίνγκες, Σνάιντερ, Μορέιρα (85’ Παντελάκης), Μπρένερ (73’ Λώλης), Περέα.

Επόμενη αγωνιστική:

Κυριακή 20 Μαρτίου

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός (15.30)
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (19.30)

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ