Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Επιστροφή στην «κανονικότητα» για τον Έρικσεν

Μετά την επιστροφή του στα γήπεδα με την φανέλα της Μπρέντφορντ ο Κρίστιαν Έρικσεν επιστρέφει και την εθνική Δανίας. Τελευταία του συμμετοχή, ο μοιραίος αγώνας κόντρα στην Φινλανδία όποτε και κατέρρευσε εντός γηπέδου μη έχοντας τις αισθήσεις του.

Ο Δανός μεσοεπιθετικός έχει επιστρέψει για τα καλά στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις. Αφού πέρασε ένα εύλογο χρονικό διάστημα εκτός γηπέδων λόγω του προβλήματος στην καρδιά επανήλθε σκορπώντας χαμόγελα σε όλους. Σημειωτέον πως έπειτα και από την τοποθέτηση βηματοδότη αφέθηκε ελεύθερος από την Ίντερ.

Παρόλο που έκανε προπονήσεις με τους Ιταλούς δεν κατάφερε να αγωνιστεί σε κάποιο επίσημο παιχνίδι. Και αυτό γιατί βάσει της νομοθεσίας στην Ιταλία, παίχτες με βηματοδότη στην καρδιά τους απαγορεύεται να μετέχουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Τον Γενάρη που μας πέρασε, η Μπρέντφορντ ήταν η ομάδα που θέλησε να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία να επιστρέψει στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ.

Μέχρι σήμερα έχει προλάβει να σημειώσει 3 συμμετοχές με την ομάδα του Λονδίνου, ενώ βοηθά και ουσιαστικά. Συγκεκριμένα, το περασμένο Σάββατο συνέβαλλε στη νίκη της Μπρέντφορντ απέναντι στη Μπέρνλι δίνοντας την ασίστ για το πρώτο γκολ του Τόνεϊ. Βλέποντας αυτήν την εικόνα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Δανών τον συμπεριέλαβε στις κλήσεις της ομάδας για τους αγώνες του Μαρτίου.

Η Δανία έχει καταφέρει να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο Μουντιάλ, τερματίζοντας πρώτη στον προκριματικό της όμιλο. Στο διάλειμμα του Μαρτίου θα αντιμετωπίσει σε φιλικές αναμετρήσεις την Ολλανδία (26/03) και την Σερβία (29/03) και μοιάζει καλή ευκαιρία για τον Έρικσεν να επιστρέψει στις διεθνείς του υποχρεώσεις. Σίγουρα άλλο ένα καλό νέο για τον Δανό που μοιάζει να επιστρέφει για τα καλά στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ