Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

BNP Paribas Open – Indian Wells: Φρί(τ)ζαρε τον Ρούμπλεφ ο Αμερικανός (Videos)

Τεράστια νίκη πέτυχε ο Αμερικανός και νούμερο 20 της κατάταξης ATP, Τέιλορ Φριτζ αφού στα ημιτελικά της διοργάνωσης Indian Wells προκρίθηκε επί του Ρώσου συναθλητή του , Αντρέι Ρούμπλεφ, με 2-0 σετ.

Ο νεαρός 24χρονος Αμερικανός έφτασε μόλις στον πρώτο του τελικό σε 1000αρι τουρνουά ATP , εκεί όπου θα βρει αντιμέτωπο τον νικητή του άλλου ημιτελικού (ανάμεσα στον Κάρλος Αλκαραθ και τον Ραφαέλ Ναδάλ).

Αν και ξεκίνησε καλά και προηγήθηκε με break στο πρώτο service game του Ρώσου, χρειάστηκε ένα δεύτερο στο 6-5 (μετά από 3 σετ πόιντ του και 5 game point του Ρούμπλεφ) για να κλείσει το σετ μια που στο 5-4 και με τις μπάλες στα χέρια του για να κλείσει το σετ , δέχθηκε και ο ίδιος break κάτι που από ότι φάνηκε δεν άλλαξε την έκβαση του σετ.

Στο δεύτερο σετ όλα ήταν ήρεμα μέχρι το 4-3. Εκεί , στο 4ο service game του νούμερο 7 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Φριτζ φλέρταρε με το break , εντέλει όμως ο Ρώσος πραγματοποίησε το hold. Εντούτοις στο επόμενο game οι ρόλοι αντιστράφηκαν και ο Ρούμπλεφ ήταν αυτός που είχε τα 2 break point με τον νεαρό τενίστα να μην μπορεί τελικά να μετουσιώνει τις ευκαιρίες αυτές σε κάτι αξιόλογο.

Φτάνοντας με αυτά και με αυτά στο 5ο game στο οποίο σέρβιρε ο νικητής της προηγούμενης διοργάνωσης στο Dubai , ο Αμερικανός αντίπαλος του μπήκε πολύ δυνατά με σκοπο να πετύχει το πολυπόθητο break και να τελειώσει τις οποίες ελπίδες του αντιπάλου του για παραμονή στον αγώνα (με μια επικείμενη κατάκτηση του 2ου σετ) . Στην πρώτη του ευκαιρία και αφού είχε προηγηθεί και με 30-15 ο Φριτζ έσπασε το service του Ρώσου  και με αυτόν τον τρόπο βγήκε νικητής από τον πρώτο κατά σειρά ημιτελικό της “ερήμου”.

Οι 2 πολύπειροι επαγγελματίες τενίστες σέρβιραν με πολύ καλά ποσοστά πίσω από το 1ο σερβίς, μια και ο Τέιλορ Φριτζ είχε 81% και ο Αντρέι Ρούμπλεφ 83% (50% και 41% αντίστοιχα το 2ο σερβίς).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ