Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ένα βήμα μακριά από το Μουντιάλ η Πορτογαλία

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Οτάβιο ( Γκολ και Ασσίστ ) η Πορτογαλία επικράτησε της  Τουρκίας με 3-1 και πλέον βρίσκεται ένα βήμα από τη πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ την οποία θα διεκδικήσει τη Τρίτη απέναντι στα Σκόπια. Μοιραίος για τους Τούρκους ο αρχηγός Μπουράκ Γιλμάζ ο οποίος αστόχησε από την άσπρη βούλα στο 85ο λεπτό με το σκορ στο 2-1.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την ομάδα του Φερνάντο Σάντος να μπαίνει πολύ δυνατά ψάχνοντας από νωρίς το γκολ που θα την έβαζε σε θέση οδηγού στην αναμέτρηση. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 11ο λεπτό όταν ο Μπρούνο Φερνάντες εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Ζότα κινήθηκε στο δεύτερο δοκάρι όμως δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε με αποτέλεσμα να αστοχήσει σχεδόν προ κενής εστίας. Εντέλει, το γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε δύο λεπτά αργότερα. Ο Μπερνάρντο Σίλβα έπιασε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα σε πρώτη φάση σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Τσακίρ, ο Οτάβιο όμως πήρε το ριμπάουντ σπρώχνοντας τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για τους Πορτογάλους. Στη συνέχεια η Τουρκία ανέβασε την απόδοσή της προσπαθώντας να απαντήσει άμεσα στο γκολ του Οτάβιο χάνοντας  δύο καλές ευκαιρίες. Στο 23ο λεπτό έπειτα από σέντρα από τα δεξιά, ο Κουτλού έπιασε τη κεφαλιά από κοντά, με την μπάλα όμως να φεύγει λίγο άουτ ενώ στο 27ο Κουκτσού έχασε νέα ευκαιρία. Η Τουρκία όσο περνούσε η ώρα ανέβαινε στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα η Πορτογαλία να βρίσκει κενούς χώρους στην αντεπίθεση. Έτσι, με αυτό το τρόπο στο 42ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Οτάβιο έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, είδε τον Ζότα, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0 το οποίο το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Πορτογαλία να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα, κάτι που κατάφερε μέχρι και το 65 λεπτό όταν και η Τουρκία μείωσε το σκορ. Ο Γιλμάζ έπαιξε το 1-2 με τον Ουντέρ, με το Τούρκο φορ να βρίσκεται απέναντι από τον Κόστα στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα και βάζοντας ξανά τη Τουρκία στο παιχνίδι της πρόκρισης. Στη συνέχεια η Τουρκία συνέχιζε να πιέζει για την ισοφάριση με τη μεγαλύτερη ευκαιρία να χάνεται στο 83ο λεπτό. Ο Φόντε ανέτρεψε τον Ουνάλ μέσα στην περιοχή . Έπειτα από εξέταση στο VAR δόθηκε πέναλτι. Ο Γιλμάζ ανέλαβε την εκτέλεση, ωστόσο η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ. Στο 90+4′ η Πορτογαλία κλείδωσε τη νίκη και παράλληλα τη πρόκριση. Ο Νούνιες βρέθηκε απέναντι από τον Τούρκο τερματοφύλακα, έπειτα από πάσα του Λεάο, κάνοντας το 3-1.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ντιόγκο Κόστα, Νταλότ, Ντανίλο, Φόντε, Γκερέιρο (88’ Νούνο Μέντες), Μοουτίνιο (88’ Ματέους Νούνιες), Μπρούνο Φερνάντες, Οτάβιο (88’ Ράφαελ Λεάο), Μπερνάρντο Σίλβα, Ντιόγκο Ζότα (71’ Ζοάο Φέλιξ), Κριστιάνο Ρονάλντο.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Τσακίρ, Καμπάκ, Ντεμιράλ, Σογιουντσού, Κουτλού (90’ Ντουρσούν), Κοκτσού (80’ Τοκόζ), Τσελίκ (80’ Γιαζίτσι), Τσαλχάνογλου, Ακτούρκογλου (66’ Ενές Ουνάλ), Γιλμάζ, Ουντέρ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ