Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Ναι» στο Βοτανικό και τη Διπλή Ανάπλαση

Είναι πλέον οριστικό. Το πρότζεκτ του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού προχωρά. Μετά από εκλογές μεταξύ των μελών του Ερασιτέχνη του συλλόγου, η Γενική Συνέλευση του τριφυλλιού αποφάσισε να πει το «ναι».

Μαζί με το νέο γήπεδο θα προχωρήσει και η «Διπλή Ανάπλαση» με τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη να μεταφέρονται στην περιοχή. Αυτό αποφάσισε η Γενική Συνέλευση μετά από ψηφοφορία που διήρκησε από το πρωί της Τετάρτης (30/3) έως τις 19:17 το απόγευμα της ίδιας μέρας. Στην συγκεκριμένη ψηφοφορία συμμετείχαν 2.994 άτομα και τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 2.985. Από αυτά τα 2051 ήταν υπέρ της «Διπλής Ανάπλασης» που αντιστοιχεί σε ποσοστό περίπου 68,5%. Κατά τ’ άλλα, 934 ήταν κατά, 5 λευκά και 4 άκυρα.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε, πως για να περάσει η «Διπλή Ανάπλαση», έπρεπε το «ναι» να συγκνετρώσει τα 2/3 όσων ψήφισαν. Με άλλα λόγια, ήταν απαραίτητο το 66,6% του συνολικού ποσοστού κόσμου που συμμετείχε στη διαδικασία (2.994). Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, ψήφισε με επιστολική ψήφο.

Συνεπώς, όλα είναι στο χέρι του Δήμου Αθηναίων και της Κυβέρνησης από εδώ και στο εξής. Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις των φορέων, ο Παναθηναϊκός θα μπει στο καινούριο του «σπίτι» το 2026. Επιπλέον, οι αρχικές πληροφορίες μιλούν για γήπεδο 39.000-40.000 θέσεων. Παράλληλα θα αποκτήσει και ο Ερασιτέχνης τις νέες του εγκαταστάσεις σε μια «Παναθηναϊκή Πολιτεία».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ