Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ATP-Miami Open: Ισπανικός… θρίαμβος, καθάρισε τον Ρούντ ο Αλκαράθ (Videos)

ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΣΗΜΕΙΑ Ο ΙΣΠΑΝΟΣ.

Εξαιρετικός από πλευράς ποιότητας ήταν ο τελικός του Miami Open , κάτι που όταν επισημοποιήθηκε το ζευγάρι του τελικού δεν φαινόταν να συμβαίνει , αφού παρόλα τα μεγάλα ονόματα που έχουν δημιουργήσει οι 2 τενίστες για τους εαυτούς τους δεν είναι ακόμα καθιερωμένοι σε μεγάλο βαθμό (όπως το top 3 για παράδειγμα). Νικητής αυτού βγήκε ο 18χρονος, γεννημένος το 2003 , Κάρλος Αλκαραθ Γκαρσία με 2-0 σετ απέναντι στον Νορβηγό συναθλητή του Κάσπερ Ρουντ.

ΔΥΝΑΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ Ο ΡΟΥΝΤ, ΑΝΕΒΑΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΡΕ Ο ΑΛΚΑΡΑΘ.

Δυνατά ξεκίνησε τον τελικό το νούμερο 8 (από αύριο νούμερο 7) της παγκόσμιας κατάταξης στους άνδρες , Κάσπερ Ρουντ καθώς προηγήθηκε με break επί του αντιπάλου του (0-3). Στα μέσα του σετ και ενώ όλα έδειχναν κατάκτηση σετ από τον Νορβηγό , ο Γκαρσία έκανε το ένα break που χρειαζόταν για την διεκδίκηση του σετ . Το σκορ έφτασε στο 5-5 και ενώ όλα έδειχναν tie-break ο Ισπανός έκανε και 2ο break καθιστώντας τον φαβορί για την κατάκτηση του πρώτου σετ , όπως και έγινε (7-5 το σκορ αυτού) .

 

ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ, ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ.

 

Δυναμικά ξεκίνησε και το δεύτερο σετ ο νεαρός νούμερο 16 στην παγκόσμια κατάταξη, μια και έφτασε να προηγείται με 3-0 με 2 break πάνω (6 σερί γκειμ από το 4-5 του Νορβηγού στο πρώτο σετ ). Στη συνέχεια ο Νορβηγός του προσέθεσε λίγο άγχος και αυτό διότι πήρε πίσω το ένα break (παρότι ο Ισπανός έσβησε 5 break point σε αυτό το game) . Παρόλα αυτά, ο αγώνας συνεχίστηκε ομαλά μέχρι το τέλος του , χωρίς ιδιαίτερα άγχη μέχρι το τελικό σκορ με καθαρή νίκη του ανερχόμενου Κάρλος Αλκαραθ Γκαρσία με 2-0 σετ και σκορ 7-5 6-4.

Με αυτό τον τρόπο ο 18χρονος κατόρθωσε να κατακτήσει τον πρώτο Masters 1000 τίτλο του, κάτι που τον έκανε τον νεαρότερο που το έχει καταφέρει αλλά και τον πρώτο Ισπανό καταρρίπτοντας ακόμη δύο ρεκόρ στο δρόμο του προς την κορυφή .

 

Στα στατιστικά του αγώνα ο φορμαρισμένος Ισπανός σέρβιρε με 78% επιτυχία στο πρώτο service ενώ είχε και 6 άσσους και 2 double fault. Από την άλλη , ο φιναλίστ του τελικού , σέρβιρε με 71% πίσω από το πρώτο service ενώ σέρβιρε και 5 άσσους και 3 double fault.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ