Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Νίκη Ευρώπης του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΠΑΟΚ!

Τεράστιο τρίποντο πήρε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον ΠΑΟΚ με τους πράσινους να επικρατούν με 2-1. Με αυτή τη νίκη ανέβηκαν έφτασαν στους 47 βαθμούς ενώ το πρώτο του γκολ με τον Παναθηναϊκό πέτυχε ο Χουάνκαρ.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε σε διάταξη 4-3-3 με τους Γκατσίνοβιτς και Βιγιαφάνες σε ρόλο εσωτερικών χαφ ενώ ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με 4-2-3-1 με τον Ελ Καντουρί δεκάρι και τον Ζαμπά στο αριστερό άκρο της επίθεσης αντί του Μπίσεσβαρ.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στο ματς και μόλις στο 8′ κέρδισε πέναλτυ μετά από χέρι του Βέλεθ σε σουτ του Ζαμπά. Η απόφαση άλλαξε τελικά (ορθά) μέσω VAR με το 0-0 να παραμένει καθώς το χέρι ήταν κολλημένο. Από εκεί και πέρα οι Πράσινοι ανέβασαν την απόδοσή τους και στο 15′ απείλησαν με τον Παλάσιος από πλάγια θέση με τον Πασχαλάκη όμως να προλαβαίνει και να διώχνει την μπάλα. Στο 33′ ο Ζίβκοβιτς από πλεονεκτική θέση έκανε το συρτό σουτ όμως αυτό κόντραρε στον Αλεξανδρόπουλο που είχε περάσει ως αλλαγή (Βιγιαφάνες) και η μπάλα έφυγε κόρνερ. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προηγηθεί στο 34′ όταν μετά από ωραία σέντρα του Παλάσιος και κακή αντίδραση των Πασχαλάκη και Σάστρε σκόραρε με κεφαλιά του Αϊτόρ για το 1-0. Το σκορ αυτό έμεινε μέχρι το τέλος καθώς η προσπάθεια που επιχείρησε ο Άκπομ στο 42′ ήταν κακή και έφυγε πλάγιο άουτ.

Ο Δικέφαλος μπήκε δυνατά και στο 2ο μέρος και απείλησε με καλές ευκαιρίες των Κούρτιτς και Τσιγγάρα. Η μεγαλύτερη φάση για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 52′ όταν ο Καντουρί έχασε μοναδική ευκαιρία από το σημείο του πέναλτυ ώστε να γίνει το 1-1.  Παρόλα αυτά στο 64′ ο Παναθηναϊκός σκοράρει ξανά. Κόρνερ του Παλάσιος, ο Ίνγκασον έδιωξε με τον Χουανκάρ να πιάνει τρομερό αριστερό βολέ πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα. Η απάντηση ήρθε πολύ γρήγορα με τον Ζίβκοβιτς να μειώνει 6 λεπτά αργότερα. Ο Κούρτιτς σέντραρε στον Ζίβκοβιτς ο οποίος έκανε το 2-1 με το γκολ να επιβεβαιώνεται μέσω VAR. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε την πίεση και στο 85′ ζήτησε πέναλτυ για χέρι του Χουανκάρ το οποίο δεν δόθηκε και από τον VAR. Ο Βιτάλ έχασε μεγάλη φάση στο 90+3′ , το 2-1 έμεινε με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τεράστια νίκη στην μάχη του για το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Γκατσίνοβιτς ( 88′ Βιτάλ), Βιγιαφάνες (30′ Αλεξανδρόπουλος), Παλάσιος, Αιτόρ (88′ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (77′ Σαρλιά)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε (63′ Τέιλορ), Βαρέλα, Ίνγκασον, Βιειρίνια (80′ Σίντκλει), Τσιγγάρας (63′ Σβαμπ), Κούρτιτς, Ζαμπά, Ελ Καντουρί (63′ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Άκπομ (80′ Τσόλακ)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ