Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ATP-Houston 250: Στο… ρελαντί ο Κύργιος τον Πολ, ανήμπορος να αντιδράσει ο Αμερικανός (Videos)

Εύκολο απόγευμα είχε ο Ελληνοαυστραλός τενίστας Νικ Κύργιος στους 16 του Houston 250, αφού επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση του Αμερικανού Τόμι Πολ με 2-0 σετ (6-4 το πρώτο, 6-2 το δεύτερο). Το νούμερο 94 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP δεν είχε κανενα πρόβλημα να κάμψει την αντίσταση του αντιπάλου του, πράγμα το οποίο φαινόταν στον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόταν (underarm service, επικοινωνία με το κοινό). Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη (δεύτερη συνεχόμενη) του Νικ στο χώμα μετά το 2019, ξεκινώντας έτσι να χτίζει και ο ίδιος ένα μικρό σερί με τον τρόπο του που θα του δώσει την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση για τις επόμενες διοργανώσεις. Σημειωτέον ο Κύργιος δεν θα λάβει χώρα στο φετινό Roland Garros, αλλά ούτε και σε άλλη διοργάνωση στο χώμα, οπότε αυτό είναι το μοναδικό τουρνουά του σε αυτή την επιφάνεια.

Στα του αγώνα, ο φορμαρισμένος μισός Έλληνας μισός Αυστραλός επαγγελματίας τενίστας, ξεκίνησε το πρώτο σετ λίγο μουδιασμένα δίνοντας στον αντίπαλο του την ευκαιρία να έχει 2 break points. Παρόλα αυτά στη συνέχεια του ίδιου σετ ανέκαμψε και με ένα προσωπικό του break στο service του Αμερικανού, κατέκτησε σχετικά εύκολα το πρώτο σετ με σκορ 6-4.

 

Ακόμα πιο εύκολο ήταν το έργο του στο δεύτερο μέρος του αγώνα, εκεί όπου μπήκε φουριόζος μετά την κατάληψη του εναρκτήριου σετ και με την ψυχολογία στα ύψη “έσπασε” το service του Πολ μόλις στην πρώτη του προσπάθεια. Σαν να μην έφτανε αυτό και ενώ ο Τόμι είχε 3 ευκαιρίες για να φέρει τον αγώνα σε ισορροπία με το σκορ 3-2 υπέρ του Κύργιου (0-40), ο 26χρονος έκανε και δεύτερο break στο service του Αμερικανού (5-2), καθιστώντας το έργο του για επιστροφή στον αγώνα ακόμα πιο δύσκολο. Εντέλει, μολονότι το πρώην wonderkid του Αυστραλιανού τέννις καρδιοχτύπησε λίγο στο 30-40 του τελευταίου, όπως αποδείχτηκε, service game του πήρε την πολυπόθητη νίκη πιο εύκολα από ότι αναμενόταν με σκορ 2-0 σετ.

 

Οι δύο τενίστες σέρβιραν με χαμηλά ποσοστά πίσω από το πρώτο service, με τον Νικ Κύργιο να έχει 65% και τον Τόμι Πολ 54% αντίστοιχα. Όσον αφορά τα break points ο νικητής της σημερινής αναμέτρησης έσβησε και τα 6 του Πολ ενώ ο Αμερικανός με τη σειρά του μόλις τα 5 από τα 8.

Η νίκη αυτή του δίνει την πρόκριση στον πρώτο προημιτελικό του σε χωμάτινη επιφάνεια μετά το 2018, στην ίδια διοργάνωση πάλι, εκεί όπου είχε αποκλειστεί από τον Ίβο Κάρλοβιτς με 2-1 σετ στα προημιτελικά. Αντίπαλος του εκεί θα είναι ο “lucky loser” Michael Mmoh, νούμερο 226 στην παγκόσμια κατάταξη που κέρδισε με 2-0 σετ τον βετεράνο Σαμ Κουέρι.

Ο Κύργιος συνεχίζει πέρα από το μόνο και στα διπλά, με παρτενέρ του τον πολύ καλό φίλο του Τζακ Σοκ. Το ίδιο πράττει μάλιστα και ο Πολ, μια που συμμετέχει στην ίδια διοργάνωση με συμπαίκτη του το προηγούμενο “θύμα” του Νικ, Μακένζι ΜακΝτόναλντ.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ