Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Champions League: Πήρε προβάδισμα η Βιγιαρεάλ για τη ρεβάνς του Μονάχου

Η Βιγιαρεάλ με όπλο την πολύ καλή άμυνα της εξουδετέρωσε την επιθετική γραμμή την Μπάγερν Μονάχου και πήρε προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς της ερχόμενής Τρίτης στο Μόναχο. Χρυσός σκόρερ για την ομάδα του Ουνάι Έμερι ήταν ο Ντανζούμα στο πρώτο ημίχρονο.

Μικρό προβάδισμα πρόκρισης πήρε η Βιγιαρεάλ εν όψει της ρεβάνς του Μονάχου. Η ομάδα απ’ την Ισπανία παρά το σερί των 22 αήττητων εκτός έδρας αγώνων στην διοργάνωση των Βαυαρών ήταν αποφασισμένη να κάνει την ζημία και τα κατάφερε με το γκολ του Ντανζούμα στο πρώτο ημίχρονο ,που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο.

Αγώνας:

Οι Βαυαροί με όλα τα επιθετικά της όπλα στην βασική εντεκάδα ξεκίνησαν πιέζοντας ψηλά την Βιγιαρεάλ .Ωστόσο πριν μπούμε στο 10΄αιφνιδιάστηκα καθώς βρέθηκαν πίσω στο σκορ σε μια αδράνεια της άμυνας πολύ νωρίς. Ο Λο Σέλσο συνδυάστηκε εξαιρετικά στη δεξιά πλευρά με τον Φόιτ και γύρισε για τον Παρέχο που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Ντανζούμα να πετάγεται στην πορεία της μπάλας και να την προωθεί στα δίχτυα του Νόιερ στο 8ο λεπτό (1-0).

Ο αγώνας συνεχίστηκε με την Βιγιαρεάλ να είναι πολύ οργανωμένη στην άμυνα , δεν άφησε χώρους στην γραμμή κρούσης της Μπάγερν καθόλου. Ο τερματοφύλακάς της δεν ενοχλήθηκε ιδιαίτερα και για αυτό δεν χρειάστηκε κάποια σπουδαία επέμβαση στο πρώτο ημίχρονο .Θα μπορούσε μάλιστα να είχε βάλει και δεύτερο γκόλ. Ο Κοκλέν έστειλε  τη μπάλα στα δίχτυα με εκπληκτική σέντρα σουτ από τα αριστερά στο 41′ αλλά το γκολ να μη μετράει μετά από παρέμβαση του VAR που τον “συνέλαβε” σε θέση οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ομάδες μπήκαν πιο δυνατά. Ο Γκνάμπρι δοκίμασε ένα σουτ που πέρασε λίγο έξω στο 50΄ενώ η Μορένο στο 53΄πάλι με σούτ έξω απ’ την περιοχή σημάδεψε το δοκάρι του Νόιερ .Έπειτα ανέβασε ρυθμό η Μπάγερν. Οι τελικές διαδέχονταν η μία την άλλη  χωρίς κάποια πολύ μεγάλη ευκαιρία δείχνοντας πόσο καλά είχε προετοιμαστεί η Βιγιαρεάλ για την αναμέτρηση.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο ρυθμός έπεσε, με τους παίκτες των δύο ομάδων να μοιάζουν να μένουν από δυνάμεις, ακόμα και σε αυτό το διάστημα ωστόσο εκείνη που φαινόταν να ξεχωρίζει ήταν η Βιγιαρεάλ, με τους παίκτες του Έμερι να παίζουν με πάθος και αυταπάρνηση για να κρατήσουν το χρυσό για αυτούς 1-0.

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι): Ρούλι, Φόιτ (81’ Οριέ), Αλμπιόλ, Τόρες, Εστουπινιάν, Κοκλέν (59’ Πεντράθα), Καπού, Παρέχο, Μορένο, Νταντζούμα (81’ Τσουκουεζέ), Λο Σέλσο

Μπάγερν (Νάγκελσαμ): Νόιερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ, Ντέιβις, Κίμιχ, Μουσιάλα, Κομάν, Μίλερ (62’ Γκορέτσκα, 90+4′ Ρόκα), Γκνάμπρι (62’ Σανέ), Λεβαντόφσκι

Επόμενη αναμέτρηση:  Τρίτη 12 Απριλίου στις 10.00μ.μ., στο Αllianz Arena του Μονάχου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ