Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γουέστ Χαμ – Λυών 1-1: Απόλυτη ισορροπία και οι διαφορές θα λυθούν στο “Groupama Stadium”

Η Γουέστ Χαμ έμεινε όρθια παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα, παίρνοντας μια εντός έδρας ισοπαλία με σκορ 1-1 με αντίπαλο τη Λυών, σκορ που αφήνει κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό για το ματς της επόμενης εβδομάδας. 
Γουέστ Χαμ και Λυών επιβεβαίωσαν τα αναμενόμενα, επιδεικνύοντας ισορροπημένα δείγματα γραφής στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό στο πλαίσιο του Uefa Europa League. Το 1-1 δίνει το δικαίωμα στις δύο ομάδες να ονειρεύονται το πολυπόθητο εισιτήριο για τη συνέχεια του θεσμού, που θα κριθεί την ερχόμενη εβδομάδα επί γαλλικού εδάφους. Τα γκολ των Μπόουεν και Ντομπελέ, έκριναν την έκβαση της αναμέτρησης. 

H Γουέστ Χαμ μπήκε με διάθεση να κρατήσει την μπάλα, πιέζοντας συντονισμένα τη Λυών στο μισό της γήπεδο. Τα πρώτα λεπτά κύλησαν με έντονες μονομαχίες κυρίως στο χώρο του κέντρου, δίχως ωστόσο καμία αξιόλογη φάση από τις δύο πλευρές. Στο 10’, ήρθε η πρώτη υποψία ευκαιρίας για τους φιλοξενούμενους, με κύριο πρωταγωνιστή τον Ντεμπελέ, που όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί με αξιώσεις την πάσα του Πακετά, και την ολιγωρία των παικτών της Γουέστ Χαμ. Στο 16’, η Γουέστ Χαμ απάντησε με την εξαιρετική προσπάθεια του Μπενραχμά, ο οποίος έφτασε μέχρι την περιοχή των Γάλλων, αλλά δεν κατάφερε να βγει νικητής από το τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Δύο λεπτά αργότερα, η Γουέστ Χαμ έβγαλε με εντυπωσιακό τρόπο μόνο στην επίθεση τον Αντόνιο, όμως ο Λουκεμπά ήταν εκεί, σταματώντας με ένα φανταστικό τάκλιν τη δημιουργική έμπνευση των γηπεδούχων. Λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημίωρου, η Λυών έδειξε να προσπαθεί να παγώσει τον δυνατό ρυθμό που είχε αποκτήσει το ματς από το δέκατο λεπτό κι έπειτα, διατηρώντας περισσότερο την κατοχή της μπάλας. Στο 27’, ο Ντομπελέ δοκίμασε ένα μακρινό σουτ, βρίσκοντας ανοιχτό χώρο μπροστά από την περιοχή της Γουέστ Χαμ, το οποίο πέρασε έξω από το κάθετο δοκάρι του Αρεολά. Σε μια από τις τελευταίες φάσεις του πρώτου μέρους, ο Κρέσγουελ αποβλήθηκε, αντικρίζοντας ακαριαία την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή, για ένα μαρκάρισμα στον Ντεμπελέ. Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια, μετά από ένα αρκετά δραστήριο πρώτο ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν την επανάληψη παραμένοντας χαμηλότερα στον αγωνιστικό χώρο, και διατηρώντας κοντά τις γραμμές τους, σε μια προσπάθεια να καλύψουν όσο το δυνατόν καλύτερα το αριθμητικό τους μειονέκτημα. Στο 52’, έρχεται η απόλυτη ανατροπή της αναμενόμενης εικόνας του παιχνιδιού, και η Γουέστ Χαμ έχοντας παίκτη λιγότερο, μπαίνει σε θέση οδηγού. Ο Μπόουεν εκμεταλλεύεται άριστα την κόντρα της μπάλας πάνω στον Μπόατενγκ, από την προσπάθεια του Φορνάλς, και γράφει το 1-0 για την ομάδα του. Στο 58′ υπήρξε η πρώτη καλή στιγμή για τη Λυών στο δεύτερο μέρος, με τον Ντομπελέ να επιχειρεί ένα μακρινό σουτ με το δεξί, που πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι του Αρεολά. Στο 66′ ο καθ’όλη τη διάρκεια κινητικός Ντομπελέ, αναλαμβάνει εκ νέου δράση και βρίσκει το γκολ της ισοφάρισης σε μια φάση που άρχισε και ολοκληρώθηκε από τον ίδιο. Η Λυών ανέβασε μεθοδικά την επίθεση της στο τρίτο του γηπέδου της Γουέστ Χαμ, φτάνοντας λίγο πριν την είσοδο του τελευταίου δεκαλέπτου, να πολιορκεί κυριολεκτικά την περιοχή των γηπεδούχων. Ωστόσο, το αποτέλεσμα του στενού κλοιού που δημιούργησαν οι Γάλλοι σε αυτά τα λεπτά δεν ήταν άλλο, παρά ένα σουτ του Έμερσον στα χέρια του έτοιμου για μια ακόμη φορά Αρεολά, στο 80′. Στη συνέχεια, η Γουέστ Χαμ απέδωσε τα μέγιστα προσπαθώντας να αμυνθεί στο “σφυροκόπημα” των ενεργητικών Γάλλων, με αποτέλεσμα το 1-1 να είναι και το τελικό σκορ της μεγάλης αναμέτρησης.

Οι  συνθέσεις των ομάδων:

West Ham United (David Moyes): Areola, Fredericks, Zouma, Dawson, Cresswell, Rice, Soucek, Bowen, Benrahma (Johnson 46′), Fornals, Antonio

Olympique Lyonnais (Peter Bosz): Lopes, Emerson, Lukeba, Boateng (Ekambi 63′), Gusto, Ndombele, Mendes (Denayer 90′), Aquar, Paqueta, Faivre (Tete 64′), Dembele

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ