Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πάλεψε σκληρά ο ΟΦΗ, αλλά δεν τα κατάφερε…

ΟΦΗ και Απόλλωνας Σμύρνης αναμετρήθηκαν σήμερα (9/4) στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» ενόψει της 3ης αγωνιστικής των play out, όπου ο Απόλλωνας επικράτησε με 2-1.

Ο ΟΦΗ παρά την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα και ο Απόλλωνας Σμύρνης κατάφερε να πάρει τη νίκη, φεύγοντας με ένα μεγάλο διπλό.

Το παιχνίδι: 

Με πολύ καλό ρυθμό ξεκίνησε ο αγώνας στο «Γεντί Κουλέ» αφού ο Απόλλωνας έκανε την πρώτη του απειλή στα 38 δεύτερα του ματς, στέλνοντας τη μπάλα σε κόρνερ. Άμεσα ο ΟΦΗ βγήκε στην αντεπίθεση με τον Φελίπε ο οποίος έχασε μία μεγάλη ευκαιρία στο 3ο λεπτό, αφού έκλεψε τη μπάλα, πέρασε όλους τους αντιπάλους του και μέσα από την περιοχή σούταρε, στέλνοντας όμως τη μπάλα σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν πολύ επιθετικά κυνηγώντας ένα γρήγορο γκολ και μέσα σε 8 λεπτά, έβγαλε τέσσερις τελικές. Στο 9′ οι «ασπρόμαυροι» έχασαν άλλη μία καλή ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ με τον αμαρκάριστο Τσιλιανίδη, ο οποίος πήρε τη πάσα από τον Νέιρα έκανε κεφαλιά και η μπάλα για λίγο βγήκε άουτ.

Στο 14′ ο ΟΦΗ κέρδισε φάουλ σε εξαιρετικό σημείο το οποίο εκτέλεσε όμορφα ο Νέιρα όμως κατέληξε άουτ. Στο 19′ οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Ιωαννίδη τον οποίο δεν πρόλαβε ο Βούρος να «κόψει», όμως ο Επασί έβαλε έξυπνα το σώμα του για να τον πιέσει, μπερδεύοντας τον παίκτη του Απόλλωνα. Oι γηπεδούχοι πίεζαν περισσότερο και επιτίθονταν συχνά στον Απόλλωνα, χάνοντας όμως καλές τελικές. Στο 33′ ο Νέιρα έστειλε τη μπάλα για λίγο άουτ βρισκόμενος σε καλό σημείο εκτελώντας μία κεφαλιά, ενώ λίγο πριν ο Αργεντινός μεσοεπιθετκός στο 27′, έβγαλε κεφαλιά μετά από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Λάμπρου, βγάζοντας τη μπάλα έξω.

Προς το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ ξεκίνησε να πιέζει λίγο παραπάνω. Ωστόσο Το πρέσινγκ του Απόλλωνα είναι καλό, όχι όμως και το transition. Καλύτερος και πιο επικίνδυνος παρουσιάστηκε ο  ΟΦΗ, παίζοντας όμως αρκετά ψηλά στο γήπεδο , πράγμα το οποίο προκαλούσε «προβλήματα» στους φιλοξενούμενους. Στο 45′ ο Λάμπρου από μακρινό σημείο έβγαλε ένα εντυπωσιακό σουτ στο οποίο ο Σόρτσαν απέκρουσε εξαιρετικά. Στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου το Αθηναϊκό συγκρότημα άνοιξε το σκορ μετά από σέντρα του Μαρτίνες, ο Ντάουντα έκανε την κεφαλιά και ο Φατιόν που βρέθηκε σε ρόλο φορ, έκανε κοντρόλ με το στήθος και ψαλιδάκι, εκτελώντας τον Επασί.

Στο 2ο ημίχρονο οι Κρητικοί μπήκαν με τον ίδιο ρυθμό. Με την έναρξη του β΄ μέρους του αγώνα ο Στάικος σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα βγήκε άουτ. Ο Σόρτσαμ ήταν ο σωτήρας του Απόλλωνα στο σημερινό ματς, αφού μπλόκαρε αρκετές καλές τελικές των γηπεδούχων. Στο 51′ ο Φελίπε σούταρε μέσα από την περιοχή, ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων απέκρουσε, στέλνοντας τη μπάλα σε κόρνερ. Ο Σλίβκα απείλησε τον ΟΦΗ στο 57΄βγ΄ζοντας μία κάθετη μπαλιά και ο Επασί έβγαλε μία εξαιρετική απόκρουση. Στο β’ ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έγιναν πιο απειλητικοί και ξεκίνησαν να πιέζουν τους Κρητικούς.

Έπειτα από τις μαζεμένες χαμένες τελικές του ΟΦΗ ο οποίος δεν σταμάτησε να πιέζει ισοφάρισε στο 71′ με τον Λουίζ Φελίπε, ο οποίος βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή μετά από σπάσιμο του Νέιρα, έκανε ένα άψογο πλασέ και κατάφερε να νικήσει τον Σόρτσαν. Η ομάδα του Νιόπλια «γλυκάθηκε» μετά το πρώτο της γκολ και στο καπάκι έκανε επίθεση για να σκοράρει άμεσα και ένα 2ο! Στο 73′ με μία γρήγορη κόντρα ο Λάμπρου έκανε το φαλτσαριστό πλασέ αλλά πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν τρομερή αντεπίθεση με τον Μαρτίνες να σπάει στον Σλίβκα ,να αδειάζει τον Βούρο και με ωραίο τελείωμα έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του στο 79′. Ο σημερινός σωτήρας των φιλοξενούμενων Σόρτσαν κατάφερε να διαφυλάξει την εστία του από ένα δεύτερο γκολ που θα του στερούσε τη νίκη και έτσι η ομάδα αναχώρησε από το Ηράκλειο με μία σπουδαία νίκη

Συνθέσεις:

ΟΦΗ:  Επασί, Πασαλίδης (Ουές 85΄), Μαρινάκης (Μπαλογιάννης 54′), Λάμπρου, Νέιρα, Βούρος, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης (Ντε Γκούζμαν 54′), Στάικος (Τοράλ 54′), Φελίπε, Μεγιάδο (Μπουζούκης 85΄)

Απόλλων Σμύρνης: Σόρτσαν, Ντεντάκης, Βιτλής, Άλβες, Ντομίνιγκες, Κάστρο, Μαρτίνεζ (Τάβαρες 87′), Φατιόν (Τσιμπσάχ 65′), Σλίβκα, Νταουντά (Ρόνιε 46′), Ιωαννίδης (Μπακόβου 84′)

ΜΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
ΜΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
Σπουδές: 1ο ΙΕΚ Ηρακλείου προϋπηρεσία: post game, tharkis sport, prismasport, sportsnews 24/7, ert open 106,7

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ