Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

“Κιτρινόμαυρο” ντέρμπι με φόντο την 3η θέση!

Η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Άρη, για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ, με τις δύο ομάδες να θέλουν πάση θυσία την νίκη στο ντέρμπι.

Ένα κομβικό ντέρμπι για την κατάκτηση της 3ης θέσης αναμένεται να παρακολουθήσουμε απόψε το βράδυ στο ΟΑΚΑ (10/4, 19:30).

Η ΑΕΚ προέρχεται από ένα θετικό αποτέλεσμα στο “Γ. Καραϊσκάκης” απέναντι στον Ολυμπιακό, με τον Σιμάνσκι να διαμορφώνει το τελικό 1-1 πριν την λήξη του πρώτου μέρους. Αυτός ο βαθμός ήταν πολύτιμος, καθώς της έδωσε ένα μικρό προβάδισμα απέναντι σε Άρη και Παναθηναϊκό, φτάνοντας τους 48 πόντους. Απέναντι στον Άρη θα ψάξει την πρώτη της νίκη στην διαδικασία των πλέι οφ, κάτι που χρειάζεται και ψυχολογικούς και βαθμολογικούς λόγους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος είδε κατά την διάρκεια της εβδομάδας τους Μάνταλο και Γέβτιτς να επιστρέφουν σε κανονικούς ρυθμούς. Από την άλλη Σιμόες και Ανσαριφάρντ έμειναν εκτός αποστολής και δεν θα βοηθήσουν την ομάδα τους. Να σημειώσουμε πως ο Έλληνας προπονητής έμεινε ικανοπιημένος με τους Κριχόβιακ και Σιμάνσκι, οπότε αναμένουμε και απόψε να δούμε αυτό το δίδυμο στα χαφ.

Αναλυτικά η αποστολή της ΑΕΚ: Τσιντώτας, Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Σβάρνας, Ρότα, Μισελέν, Βράνιες, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Λε Ταλέκ, Φράνσον, Κριχόβιακ, Μάνταλος, Σάκχοφ, Γέβτιτς, Άμραμπατ, Γκαρσία, Αραούχο, Τσούμπερ, Τάνκοβιτς.

Στην αντίπερα όχθη, ο Άρης την προηγούμενη αγωνιστική έμεινε στο 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, πραγματοποιώντας γκέλα στην έδρα του. Η ομάδα του Χερμάν Μπούργος δεν μπόρεσε να βρει το γκολ και να ξεκλειδώσει την άμυνα της ομάδας από τα Ιωάννινα.

Επίσης όπως και η ΑΕΚ, ψάχνει την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ μετά από μια ήττα και δύο ισοπαλίες έως τώρα στην διαδικασία.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό σκέλος, οι φιλοξενούμενοι πέταξαν για την Αθήνα χωρίς τον Μπράμπετς (πρώτη φορά στην φετινή σεζόν), ενώ επίσης εκτός έμειναν οι Μάνος, Σάκιτς, Λόπεζ, Ντενίς και Ντουάρτε.

Αναλυτικά οι εκλεκτοί του Μπούργος: Κουέστα, Σιαμπάνης, Μπρούνο Γκάμα, Μλατέο Γκαρσία, Λούκας Σάσα, Καμαρά, Ιτούρμπε Φαμπιάνο, Μπερτόγλιο, Μαντσίνι, Ντιαγέ, Σούντγκρεν, Ματίγια, Γκάνεα, Μπεναλουάν, Πάλμα, Χαΐροβιτς, Ντουκουρέ, Εμπακατά, Λούμπορ, Δεληζήσης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ