Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κολοσσός Ρόδου – Προμηθέας: Nίκη τετράδας για τους Ροδίτες

Ο Κολοσσός Ρόδου ήταν ο μεγάλος νικητής στο  ντέρμπι με τον Προμηθέα Πάτρας για την για την 21η αγωνιστική της Stoiximan Basket League και διατηρήθηκε στην πρώτη τριάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Κολοσσός Ρόδου κέρδισε με (68-61) τον Προμηθέα Πάτρας στην Ρόδο για την Α΄1 και έκανε αποφασιστικό βήμα για να εδραιωθεί στην πρώτη τετράδα  στο πρωτάθλημα ενόψη playoffs .Αν υπάρχει κάτι θετικό για την αχαϊκή ομάδα πάντως, αυτό είναι το γεγονός πως προστάτευσε το +15 της νίκης του α’ γύρου.

Αγώνας:

Ο Κολοσσός πείρε απο νωρίς το προβάδισμα στο σκορ εκμεταλλευόμενος την κακή επιθετική βραδιά των φιλοξενούμενων στον πρώτο αγώνα του Φράνκαμπ με την φανέλα του Προμηθέα. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο ήταν μόνιμα πίσω στο σκόρ δίχως να καταφέρει να απειλήσει την ομάδα απο την Ρόδο. Κάπως έτσι, ο Κολοσσός πήγε στα αποδυτήρια με +7 (35-28), δείχνοντας ικανός όχι μόνο να πάρει τη νίκη, αλλά και να καλύψει το -15 της ήττας στο παιχνίδι του α’ γύρου.

Στην ανάπαυλα ο Κολοσσός με τον Μαργαρίτη και τον Στέφαν Πότ να βρίσκονται σε πολύ καλή επιθετική μέρα διατήρησε σε όλο το 3ο δεκάλεπτο μια διαφορά ασφαλείας .το προβάδισμα του Κολοσσού έφτασε μέχρι το +10 (48-38 στο 27′), σημείο στο οποίο οι παίκτες του Ηλία Ζούρου έχαναν το ένα σουτ μετά το άλλο. Παρόλ’ αυτά δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια.

Οχτώ λεπτά πριν το φινάλε, ο Άντριτς ισοφάρισε σε 52-52 και λίγο αργότερα ο Σέρβος φόργουορντ με τρίποντο έδωσε προβάδισμα (52-55, 36′) στους φιλοξενούμενους. Ακολούθησε ένα 8-0 του Κολοσσού που έδειξε χαρακτήρα, με αποκορύφωμα το τρίποντο του Μίλερ για το 60-55 (37′).Η ομάδα απο την Ρόδο έχοντας αυτό το μικρό προβάδισμα έως το τέλος κατάφερε να κερδίσει έπειτα απο τρείς συνεχόμενες ήττες και κατάφερε να εδραιωθεί στην καλύτερη τετράδα του πρωταθλήματος ενόψη playoffs.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πιτσίλκας – Κάρδαρης – Ζακεστίδης.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-13, 35-28, 50-46, 68-61.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Την επόμενη βδομάδα, ο Κολοσσός δοκιμάζεται εκτός έδρας απέναντι στον Ηρακλή (16/4, 17:00), ενώ ο Προμηθέας Πάτρας φιλοξενεί την ΑΕΚ (17/4, 20:00).

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ